Γονιμότητα: Τι μπορεί να υποδεικνύουν οι καφέ κηλίδες;

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012, 13:03
Γονιμότητα: Τι μπορεί να υποδεικνύουν οι καφέ κηλίδες;
Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Τι μπορεί να υποδεικνύουν οι καφέ κηλίδες;

Γιώργος: Γεια σας… Η φίλη μου είδε καφέ κηλίδες την Πέμπτη 20/9 ενώ κανονικά έχει περίοδο μια εβδομάδα μετά, δηλαδή στις 27/9. Τι σημαίνει αυτό;

Αγαπητέ Γιώργο,

Η φίλη σου εμφανίζει διαταραχές στον κύκλο της εμμήνου ρύσεως. Καλό θα ήταν να κάνει μία ειδική εξέταση αίματος, η οποία λέγεται β-χοριακή γοναδοτροφίνη και γίνεται σε ένα οποιοδήποτε μικροβιολογικό εργαστήριο ανεξαρτήτως από το αν έχει προηγηθεί η λήψη τροφής. Το αποτέλεσμα της εξέτασης θα απαντήσει στο αν έχει ξεκινήσει μία εγκυμοσύνη.

Όταν θα έχει το αποτέλεσμα της εξέτασης θα πρέπει να επισκεφθεί έναν έμπειρο Γυναικολόγο, ο οποίο αφού της κάνει κάποιες ερωτήσεις για να συμπληρώσει το ιατρικό της ιστορικό, την εξετάσει γυναικολογικά και κάνει τον απαραίτητο έγχρωμο διακολπικό υπέρηχο μήτρας και ωοθηκών, ενδεχομένως της ζητήσει έναν ειδικό ορμονολογικό έλεγχο. Όταν θα έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία θα σας απαντήσει για την αιτία της διαταραχής και θα σας προτείνει την ενδεδειγμένη λύση.

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Υπογράφει ο Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός - Γυναικολόγος - Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
www.futurefamily.gr
www.facebook.com/futurefamily.centre
www.facebook.com/FutureFamily.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012, 13:07