Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει. 

Να πάρω το χάπι;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαρία: Γεια σας. Συνευρέθηκα με το αγόρι μου και κατά τη διάρκεια της πράξης έφυγε το προφυλακτικό. Δεν το καταλάβαμε και για ένα – δύο λεπτά συνεχίσαμε έτσι. Δεν τελείωσε ούτε μέσα, ούτε μετά. Υπάρχει κάποιος λόγος να ανησυχώ; Φοβάμαι πολύ να πάρω το χάπι της επόμενης ημέρας διότι τον προηγούμενο μήνα μου ήρθε περίοδος και κράτησε πολύ παραπάνω από το κανονικό και φοβάμαι τώρα μήπως το χάπι μου δημιουργήσει κάποια αιμορραγία. Σας παρακαλώ απαντήστε μου διότι αν πρέπει να πάρω το χάπι δεν μου μένει πολύ χρονικό περιθώριο ακόμα.

Αγαπητή Μαρία,

Οι πληροφορίες που παραθέτετε είναι ελλιπείς και δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί η πιθανότητα ύπαρξης ωορρηξίας την ημέρα της επαφής. Το χάπι της επόμενης ημέρας ανήκει στις μεθόδους επείγουσας αντισύλληψης και πρέπει να λαμβάνεται το αργότερο έως 48 ώρες μετά την ελεύθερη σεξουαλική επαφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα σας συμβούλευα να προγραμματίσετε μία επίσκεψη σε έναν Γυναικολόγο και να συζητήσετε από κοντά σχετικά με το θέμα της επείγουσας αντισύλληψης αλλά και την ενδεδειγμένης συστηματική μέθοδο για εσάς και τον σύντροφό σας.Στην επίσκεψη αυτή μπορεί να διερευνηθεί και το θέμα των διαταραχών της εμμήνου ρύσεως και αν κριθεί απαραίτητο να αντιμετωπιστεί.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
www.futurefamily.gr
www.facebook.com/futurefamily.centre
www.facebook.com/FutureFamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης