Στο Modern Warfare 3, η ιστορία συνεχίζει από εκεί που την αφήσαμε στο Modern Warfare 2, με τον Makarov να έχει καταφέρει να πετύχει αυτό που ήθελε, ωθώντας την Ρωσία στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με την εισβολή της στην Αμερική, τη Γαλλία και την Αγγλία. Μόνη ελπίδα της ανθρωπότητας είναι ο Price, ο χαρακτήρας που γνωρίζουμε από την αρχή της τριλογίας, και μερικές επίλεκτες ομάδες στρατιωτών σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Το σενάριο του τίτλου είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά τόσο όσο φαίνεται, και με κενά και υπερβολές που κάνουν ακόμη και το πιο… ανενεργό μυαλό να αμφισβητεί τα όσα βλέπει να εξελίσσονται μπροστά του -τόσα παράλογα ούτε σε ταινία του Michael Bay δεν βλέπει κανείς.

Η λογική όμως δεν είναι το μόνο πράγμα που λείπει από το Modern Warfare 3, αφού και στον τομέα της δράσης το βρήκα υποδεέστερο, τόσο του Black Ops, όσο και του MW2. Δεν είναι πως ο νέος τίτλος της Activision στερείται εντυπωσιακών σκηνών καταστροφής, όμως προσωπικά δεν βρήκα καμία αποστολή που να με κάνει να θέλω να την επαναλάβω όπως σε προηγούμενα παιχνίδια της σειράς και δεν υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που να με κάνουν να ανατριχιάσω, όπως ήταν η πυρηνική έκρηξη στο πρώτο MW, η σκηνή στο αεροδρόμιο στο MW2 ή η απόδραση από την φυλακή στο Black Ops. Ούτε βεβαίως απέχει σημαντικά από πλευράς gameplay: αν σας άρεσαν τα προηγούμενα, θα σας αρέσει και αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το campaign, το οποίο μετά βίας ξεπερνά τις τέσσερις ώρες σε διάρκεια, μπορούμε να συνεχίσουμε τη στρατιωτική μας… θητεία στο ανανεωμένο Special Ops, το οποίο έχει χωριστεί σε δύο διαφορετικά modes, το Survival και το Missions. Στο πρώτο κύματα εχθρών έρχονται προς το μέρος μας (καλούμαστε να επιζήσουμε για όσο το δυνατόν περισσότερο) ενώ το δεύτερο απαρτίζεται από μια σειρά αποστολών.

Το multiplayer, που είναι και το τμήμα για το οποίο θα ενδιαφέρονται λογικά και οι περισσότεροι, δεν αλλάζει και πολλά σε σχέση με αυτό του Modern Warfare 2. Η ανεύρεση αγώνα είναι συνήθως μία ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία ενώ όταν με το καλό ξεκινήσουμε να παίζουμε, η ποιότητα του παιχνιδιού εξαρτάται αποκλειστικά από την ποιότητα σύνδεσης του host. Στις λίγες αλλαγές συμπεριλαμβάνονται τα killstreaks τα οποία πλέον χωρίζονται σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες: assault, support και specialist. Η κατηγοριοποίηση των perks μόνο καλό κάνει στο παιχνίδι και ελπίζω πως είναι κάτι που θα διατηρηθεί και σε μελλοντικές κυκλοφορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τεχνικό κομμάτι, το MW3 είναι τίτλος με δύο πρόσωπα. Στο κεντρικό campaign, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά παρά την ηλικία της μηχανής γραφικών. Στο multiplayer από την άλλη, τα πράγματα μοιάζουν να έχουν μείνει προσκολλημένα στο 2007 που είχε κυκλοφορήσει το πρώτο Modern Warfare, με τους χάρτες στην πλειοψηφία τους να είναι μουντοί, άχρωμοι και άψυχοι. Αν και υπάρχουν μία-δύο εξαιρέσεις, γενικά οι χάρτες στο MW3 μοιάζουν λες και ανήκουν σε κάποιο map pack του προκατόχου του. Αντιλαμβάνομαι πως κάποιες παραχωρήσεις έπρεπε να γίνουν ώστε το παιχνίδι να τρέχει ομαλά, όμως ακόμη και έτσι τα γραφικά στο online μοιάζουν απαρχαιωμένα. Ηχητικά, ο τίτλος τα πάει μια χαρά με πολύ καλές ομιλίες και χορταστικά τα εφέ όπλων και εκρήξεων, όμως απουσιάζουν τα εξαιρετικά μουσικά θέματα που υπήρχαν στο MW2, με τα όσα υπάρχουν να περνάνε απαρατήρητα.

Η Activision πίστεψε πως δεν χρειάζονται «πολλά-πολλά» για να πουλήσει σαν τρελό κάποιο Call of Duty, και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο Modern Warfare 3. Στο single player, η δράση παραμένει γραμμική και μονοδιάστατη, στο multiplayer οι αλλαγές είναι ελάχιστες, ενώ διατηρείται και η ίδια μηχανή γραφικών από την εποχή του Call of Duty 4. Και, όσον αφορά στο «ζουμί», φυσικά δεν υπάρχει ούτε το τακτικό βάθος αλλά ούτε και η ομαδικότητα του Battlefield 3, όμως ποιός είπε ότι το Modern Warfare 3 τα χρειάζεται; Παραμένει το πιο διασκεδαστικό multiplayer για όσους δεν έχουν χρόνο για ομαδικότητα, τακτικές και άλλα τέτοια… περιττά. Μπορεί στην τελική να είναι ένα βήμα… επί τόπου για το franchise, όμως για κάποιον που ψάχνει για ένα ανάλαφρο multiplayer FPS, ικανό να τον κρατήσει για μήνες ολόκληρους, τότε το MW3 είναι μία αξιόλογη πρόταση. Αρκεί να μην περιμένει κάτι πρωτοποριακό.

Πηγή: byteme.gr

Είδος: FPS
Format: X360, PS3, PC
Έκδοση: Activision
Ανάπτυξη: Sledgehammer Games
Διάθεση: IGE
Multiplayer: Ναι
Κυκλοφορία: 8/11/2011
Βαθμός: 7

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης