Ένα νέο χτύπημα στην αξιοπιστία των πλατφορμών ψηφιακής διανομής κατάφεραν χάκερς. Όπως ανακοίνωσε περίλυπος ο Gabe Newell, το Steam δέχθηκε επίθεση από άγνωστους οι οποίοι κατόρθωσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε έναν μεγάλο αριθμό δεδομένων με προσωπικές πληροφορίες χρηστών και μελών της υπηρεσίας.

«Τα φόρουμ του Steam υπέστησαν defacement την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Ξεκινήσαμε τις έρευνες και εν τέλει διαπιστώσαμε πως η εισβολή προχωρά και πέρα απ’ τα φόρουμ. Οι εισβολείς απέκτησαν πρόσβαση σε μία βάση δεδομένων η οποία περιείχε user names, κρυπτογραφημένους κωδικούς, ιστορικά αγορών, διευθύνσεις emails, διευθύνσεις χρέωσης και κρυπτογραφημένα στοιχεία πιστωτικών καρτών», είπε ο Newell. «Δεν έχουμε απόδειξη πως τα τελευταία ή άλλες πληροφορίες ζωτικής σημασίας συλλέχθηκαν πράγματι από τους εισβολείς, ούτε ότι η κωδικοποίηση των στοιχείων των πιστωτικών καρτών έσπασε», συνέχισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Newell ξεκαθάρισε πως από πλευράς Valve οι έρευνες συνεχίζονται, ωστόσο συνέστησε στα μέλη του Steam να παρακολουθούν στενά το ιστορικό και τους λογαριασμούς των πιστωτικών τους καρτών για τυχόν «εμπλοκές» -παρ’ ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ένδειξη μη εγκεκριμένης χρήσης κάρτας. Οι υπηρεσίες στα φόρουμ του Steam θα επανέλθουν εν πλήρει λειτουργία το συντομότερο δυνατόν, ανακοίνωσε η Valve.

Την ευθύνη μέχρι στιγμής έχει αναλάβει μια ομάδα ονόματι fkn0wned.

Πηγή: byteme.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης