Χρόνος Προετοιμασίας: 15-20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 50 λεπτά

Άτομα 4

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Υλικά

• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 32 σπαράγγια ελαφριά βρασμένα
• 8 φέτες ( 4 ολόκληρες ) πιπεριές Φλωρίνης ψητές
• 400 γρ. βρασμένα ρεβίθια (45 λεπτά βράσιμο ρεβιθιών)
• 250 γρ. χαλούμι κομμένο σε φέτες

Ελαφρύ πεστο μυρωδικών
• 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
• ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδου
• αλάτι
• πιπέρι

Εκτέλεση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να φτιάξετε το ελαφρύ πεστο μυρωδικών, τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα πολυμίξερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά τα σπαράγγια, τα ρεβίθια και τις πιπεριές Φλωρίνης, ανακατεύοντας ελαφρά. Αφαιρείτε τα υλικά από το τηγάνι. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ψήνετε το χαλούμι για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα. Τοποθετείτε την ζεστή σαλάτα σε ένα μεγάλο πιάτο και ρίχνετε μερικές κουταλιές από το πεστο μυρωδικών.

Πηγή : kxenos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης