Για να φτιάξετε αυτό το σπιτικό παγωμένο γιαούρτι χρειάζεστε μόνο 4 υλικά: γιαούρτι, παγωμένες φράουλες (σημαντικό να τις έχετε καταψύξει πρώτα), μέλι και λίγο εκχύλισμα βανίλιας. Αυτό ήταν! Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί σε έναν πολυκόφτη, αδειάζετε το μείγμα σε ένα τάπερ και το βάζετε στην κατάψυξη.

Φτιάξτε το νωρίς το μεσημέρι για να είναι έτοιμο για τις απογευματινές… υπογλυκαιμίες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μερίδες: 6 μπάλες
Συστατικά
• 300 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι 2%
• 3 κ.σ. μέλι
• ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 4 φλιτζάνια φρέσκιες φράουλες (περίπου 600-700 γραμμάρια)

Εκτέλεση

1. Κατ ‘αρχάς θα πρέπει να καταψύξετε τις φράουλες. Πλύνετε και κόψτε τις φράουλες στη μέση και στη συνέχεια στρώστε τες σε ένα πιατάκι ή ταψάκι, στρωμένο με λαδόκολλα (εάν τις καταψύξετε σε μπολ, τότε θα κολλήσουν όλες μαζί σε μία μάζα και δεν θα μπορέσετε να τις ξεχωρίσετε.). Μεταφέρετε τις φράουλες στην κατάψυξη και αφήστε τες μέχρι να σκληρύνουν αρκετά σαν παγάκια. Αυτό το βήμα μπορείτε να το κάνετε από το προηγούμενο βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Όταν οι φράουλες είναι έτοιμες, βάλτε το γιαούρτι, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας στον κάδο ενός δυνατού πολυκόφτη. Χτυπήστε για λίγα δευτερόλεπτα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

3. Προσθέστε ένα φλιτζάνι από τις φράουλες και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Θα χρειαστεί ένα με δύο λεπτάκια και το πολυμίξερ σας θα τρανταχτεί αρκετά μέχρι να κοπούν οι φράουλες, μη φοβηθείτε!

4. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσετε όλες τις φράουλες.

5. Αδειάστε το μείγμα γιαουρτιού σε ένα τάπερ με καπάκι (κατάλληλο για κατάψυξη, εάν θα το αποθηκεύσετε για μερικές μέρες) ή σε ένα οποιοδήποτε σκεύος εάν πρόκειται να το καταναλώσετε την ίδια μέρα.

6. Καταψύξτε το μείγμα για 1-2 ώρες, μέχρι να γίνει συμπαγές.

7. Το παγωμένο γιαούρτι μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη μέχρι και 2 μήνες. Εάν δεν καταναλωθεί την ίδια μέρα και το έχετε στην κατάψυξη, όταν έρθει η ώρα να το καταναλώσετε, θα χρειαστεί να το αφήσετε λίγο στον πάγκο της κουζίνας για να μαλακώσει.

Σημειώσεις

Το μείγμα θα βγάλει περίπου 6 μπάλες. Η ανάλυση αφορά την κάθε μπάλα:

Πηγή: stavroulacooking

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης