Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για σούπα!
Το κουνουπίδι είναι ένα ευέλικτο αντιοξειδωτικό λαχανικό που είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.
Υλικά
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κουνουπίδι (μόνο τα λουλουδάκια του)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη (μπορείτε να βάλετε δύο αν σας αρέσουν πολύ οι πικάντικες γεύσεις)
2 κύβοι κοτόπουλο
1 λίτρο νερό
½ κουταλάκι γλυκού πάπρικα καπνιστή
1 κλωνάρι δενδρολίβανο (μόνο τα φυλλαράκια του)
Αλάτι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το κουνουπίδι 3’- 4’ σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και, μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 30’-40’.
Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και την πολτοποιούμε με ένα minipimer μέχρι να γίνει εντελώς λεία.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
Πηγή: govastileto