Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για σούπα!

Το κουνουπίδι είναι ένα ευέλικτο αντιοξειδωτικό λαχανικό που είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υλικά

½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κουνουπίδι (μόνο τα λουλουδάκια του)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη (μπορείτε να βάλετε δύο αν σας αρέσουν πολύ οι πικάντικες γεύσεις)
2 κύβοι κοτόπουλο
1 λίτρο νερό
½ κουταλάκι γλυκού πάπρικα καπνιστή
1 κλωνάρι δενδρολίβανο (μόνο τα φυλλαράκια του)
Αλάτι

Εκτέλεση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το κουνουπίδι 3’- 4’ σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και, μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 30’-40’.

Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και την πολτοποιούμε με ένα minipimer μέχρι να γίνει εντελώς λεία.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Πηγή: govastileto

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης