Στο μαύρο ρύζι δεν έχει αφαιρεθεί το περικάρπιο (δεν έχει υποστεί επεξεργασία σε όλη του τη μάζα), υπερέχοντας σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες από το καστανό ρύζι.

Η περιεκτικότητα του σε αντιοξειδωτικά το αναβαθμίζει θρεπτικά, μιας και η χρωστική ουσία του μαύρου ρυζιού (που είναι στην πραγματικότητα πολύ σκούρο μωβ) προέρχεται από ανθοκυανίνες, τις ίδιες ενώσεις που δίνουν στα μούρα το χρώμα, αλλά και τα οφέλη τους για την υγεία μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σεφ Παναγιώτης Μουτσόπουλος*, μας προτείνει ένα γευστικό και χορταστικό πιλάφι από άγριο ρύζι, με σπόρους σίκαλης, κριθαριού και σιταριού, που έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φολικό οξύ, λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά και διάφορα αμινοξέα.

Υλικά για 2 άτομα
200γρ. Σπόρους σίκαλης
200 γρ. Σπόρους σιτάρι
100 γρ. Άγριο ρύζι
100 γρ. Σπόρους κριθάρι
20 ml. Ελαιόλαδο
1.6 l. Ζωμό λαχανικών
3 γρ. Αλάτι
5 γρ. Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαβάστε τη συνταγή στο coremag.gr!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης