του Εμμανουήλ Δημητρούλη Διαιτολόγος Διατροφολόγος Msc Αθλητικής Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Μερίδες Συνταγής: 4

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υλικά Συνταγής:

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • 1 κουταλιά γλυκού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
  • 4 κουταλιές σούπας sauce σόγιας
  • 4 κουταλιές σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές γλυκού φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι
  • 1 κουταλιά γλυκού σησαμέλαιο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά
  • ¼ κουταλιάς γλυκού πάπρικα
  • τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Αναμείξτε το κρεμμύδι, την καστανή ζάχαρη, τη sauce σόγιας, το ξύδι, το θυμάρι, το σησαμέλαιο, το σκόρδο, το πιπέρι, την πάπρικα και την καυτερή πιπεριά σε μίξερ. Σε σακούλα μαριναρίσματος τοποθετείστε το μείγμα και τα φιλέτα κοτόπουλου και αφήστε τα στο ψυγείο για όσες ώρες μπορείτε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ψήστε τα φιλέτα κοτόπουλου σε σχάρα ή στο φούρνο, ή και σε αντικολλητικό τηγάνι. Τη sauce που περισσεύει μπορείτε να τη βράσετε και να τη χρησιμοποιήσετε για να περιχύσετε το ψημένο κοτόπουλο.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

  • Ενέργεια: 197 kcal
  • Υδατάνθρακες: 13.5 g.
  • Πρωτεΐνη: 28.5 g.
  • Λιπαρά: 2.7 g.
  • Χοληστερόλη: 68 mg

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης