Το τρέξιμο χρησιμοποιεί τα πόδια σου. Εντάξει, και λίγο τα χέρια σου. Όμως τι σχέση έχει ο πόνος στους ώμους και στον λαιμό; 

Στον πόνο πρέπει να δίνεις προσοχή. Είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα σου λέει ότι κάτι είναι λάθος και κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Χρησιμοποίησε τον πόνο ως εργαλείο για να αναζητήσεις την αιτία. Η στάση του σώματος τείνει να είναι μια βασική εξήγηση. Το να είσαι συνεπής με την προθέρμανση και να κάνεις stretching πριν τρέξεις, καθώς και να ελέγχεις το σώμα σου μετά το τρέξιμο θα σε βοηθήσουν να ξέρεις του πώς λειτουργεί το σώμα σου. Εδώ σου έχουμε μερικές εξηγήσεις για τον πόνο στον λαιμό και τους ώμους καθώς και πώς θα το αντιμετωπίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί πονάει ο λαιμός και οι ώμοι σου

1 Επειδή γέρνεις προς τα εμπρός

Η αίσθηση δυσφορίας στον αυχένα και στους ώμους κατά τη διάρκεια του τρεξίματος ή μετά το τρέξιμο είναι ένα σημάδι ότι δεν έχεις σωστή και καλή στάση. Ακριβώς όπως έχουμε την τάση να κρατάμε κακή στάση στη δουλειά μπροστά στον υπολογιστή, αυτό μπορεί να συμβεί και όταν τρέχουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδιο αποτέλεσμα έχεις και όταν καμπουριάζεις. Μην ξεχνάς ότι το μέσο ανθρώπινο κεφάλι ζυγίζει περίπου 8 κιλά και ασκείται επιπλέον βάρος και πίεση στην ωμοπλάτη όταν το κεφάλι σου είναι πιο μπροστά από το σώμα σου.  Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης