Ένας από τους 10 καλύτερους Μαραθώνιους της Ευρώπης και μάλιστα στην 4η θέση βάζει η ειδική έκδοση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου η επίσημη ιστοσελίδα της για το τρέξιμο IAAF World Running.
Η ιστοσελίδα κατάρτισε κατάλογο που συμπεριλαμβάνει τους 10 κορυφαίους αγώνες Μαραθωνίου Δρόμου στην Ευρώπη και τους προτείνουν ότι αποτελούν μια ξεχωριστή εμπειρία για τους δρομείς και ότι θα πρέπει να συμμετάχουν.
Για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας αναφέρεται ότι οι δρομείς τρέχουν στα βήματα του αρχαίου πρώτου μαραθωνοδρόμου και τερματίζουν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Αυτή η διαδρομή κάνει όλους τους δρομείς να θέλουν να τρέξουν την ιστορική διαδρομή και γι αυτό το IAAF World Running το προτείνει και βάζει το Μαραθώνιο της Αθήνας στις προτεραιότητες συμμετοχής των μαραθωνοδρόμων.      
 «Θεωρείται ως η γενέτειρα του αθλήματος, και Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών,  επιτρέπει στους δρομείς να ακολουθήσει τα χνάρια του αρχαίου πρώτου μαραθωνοδρόμου του Φειδιππίδη, που έτρεξε από τον Μαραθώνα στην Αθήνα, για να φέρει την είδηση στη πρωτεύουσα για τη νίκη των Αθηναίων στην μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ.» αναφέρει το άρθρο και καταλήγει.
«Οι δρομείς ακολουθούν την ιστορική διαδρομή που ακολούθησε ο αγγελιοφόρος  για να φτάσουν στη γραμμή τερματισμού που βρίσκεται στο μαγευτικό μαρμάρινο Παναθηναϊκό Στάδιο».
Η λίστα των 10 καλύτερων Ευρωπαϊκών Μαραθωνίων είναι:

1.Λονδίνο
2.Du Medoc (Γαλλία) 
3.Λισαβώνα 
4.Αθήνα
5.Βερολίνο
6.Jungfrau (Ελβετία)
7.Παρίσι
8.Μπιλμπάο 
9.Δουβλίνο
10.Άμστερνταμ 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΣΕΓΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης