της Κατερίνας Ζουμποπούλου TRX Istructor Personal Trainer

Η Trx προπόνηση είναι ένα ευφυές σύστημα άσκησης που απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης ενώ ταυτόχρονα είναι αποτελασματικό για ειδικές ομάδες ατόμων όπως είναι οι γυναίκες που διανύουν τους 9  πιο γλυκούς μήνες της ζωής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άσκηση με Trx κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σημαντική γιατί το σώμα αλλάζει και είναι αποτελεσματική για να διατηρηθεί η φυσική κατάστασή του αλλά για να είναι σε εκγρήγορση όλοι οι μυς του σώματος με πολύ απλό τρόπο.Όλα αυτά προυποθέτουν απαραίτητα την επιλογή πιστοποιημένου Trx Trainer γιατί έχει την κατάρτιση αλλά και την εμπειρία εφόσον φυσικά υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου ιατρού.

Ας δούμε ορισμένες ασκήσεις.

Single Arm Pushup

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την άσκηση αυτή λειτουργεί το στήθος τα χέρια (τρικέφαλοι) και οι ώμοι.Κρατήστε τις χειρολαβές με απλωμένο το χέρι εμπρός σας.Η πλάτη πρέπει να είναι ίσια ενώ λυγίζετε το χέρι μέχρι οι αγκώνας να έρθει σε γωνία 45 μοιρών από το σώμα.Ο αρχάριοι μπορούν να κανουν την άσκηση πιο εύκολη χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα και τα δύο χέρια.

Trx Overhead Squat 


Η συγκεκριμένη άσκηση βοηθάει για να τονώσετε τα πόδια την πλάτη αλλά και τους μυς των ώμων.Τα πόδια θα τα τοποθετησετε πέρα από τους γοφούς ενώ τα χέρια θα είναι τεντωμένα πάνω από το κεφάλι.Κρατήστε την πλάτη ίσια και λυγίστε τα γόνατα προς το έδαφος ενώ τα χέρια έρχονται κάτω από το επίπεδο των ώμων και επιστρέφετε στην αρχική σας θέση.

Trx Turso Rotation

Θα διαπιστώσετε με την άσκηση αυτή ότι ενισχύετε αποτελεσματικάτους κοιλιακούς σας.Τα πόδια είναι ανοιχτά ενώ σφίγγετε τα χέρια σας μπροστά και με τις δύο λαβές.Αφήστε το σώμα σας να πέσει λίγο προς  πίσω και σε γωνία 30-45 μοιρών.Από την θέση αυτή κρατήστε τους αγκώνες σας ίσια και στρίψτε τα ισχία προς την μια πλευρά και μετά επιστρέφεται στην αρχική στάση.
Εκτελώντας τις ασκήσεις γα 15 λεπτά επί 3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετό για να λάμπετε αλλά και για να έχετε ένα όμορφο σώμα και μετά τον τοκετό.

Καλές γιορτές από όλους εμάς που ανήκουμε στην οικογένεια της TRX TRAINING FITNESS ANYWHERE και τον Master Trainer της εταιρείας στην Ελλάδα Αντώνη Ζέρβα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης