Αν ποτέ έχετε κάνει κάποια ιδιαίτερη σωματική δραστηριότητα για να χάσετε κιλά, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει περάσει από το μυαλό σας η σκέψη: “Γυμνάζομαι πολύ σκληρά, αξίζω να κάνω μια ατασθαλία στη διατροφή μου…”. Επίσης είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να κάνει κάποιος γυμναστική μετά την πρόσληψη ενός πλούσιου σε θερμίδες τροφίμου. Όλες αυτές οι συμπεριφορές και σκέψεις σχετίζονται με ένα φαύλο κύκλο, ο οποίος όμως μπορεί να σταματήσει με τέσσερις απλές συμβουλές:    

 1)Μην μετράτε τις θερμίδες. Ο Brian Wansink (director of Cornell University’s Food and Brand Lab) αναφέρει πως ο κόσμος συνήθως υποτιμά τις θερμίδες που αποδίδονται από τα τρόφιμα ενώ υπερτιμά τις θερμίδες που «καίγονται» με την άσκηση. Η διαιτολόγος Rebecca Scritchfield εξηγεί πως ο κάθε άνθρωπος «καίει» διαφορετικά τις θερμίδες που καταναλώνει για αυτό και δεν θα έπρεπε να εστιάζει ο κόσμος μόνο στις θερμίδες αυτές. Με αυτόν τον τρόπο χάνεται το νόημα της φυσικής δραστηριότητας που εκτός των άλλων είναι και η ψυχαγωγία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2)Αναρωτηθείτε αν πεινάτε πραγματικά. Η γιατρός και συγγραφέας του “Eat What You Love, Love What You Eat.”, Michelle May, συμβουλεύει ότι όταν κάποιος πεινάει, καλό είναι να περιμένει λίγα λεπτά και να αναρωτηθεί αν πραγματικά πεινάει. Αν ναι, τότε μπορεί άφοβα να καταναλώσει ότι προτείνει το διαιτολόγιό του, αν όχι τότε καλό είναι να αποσπάται η προσοχή του με κάποια άλλη ενέργεια.

3)Μην τρώτε γρήγορα. Η ψυχολόγος Susan Albers προτείνει να μην αποσπάται η προσοχή μας από κάποια άλλη ενέργεια κατά τη διάρκεια του φαγητού καθώς αυτό θα οδηγήσει σε πιο γρήγορη κατανάλωση τροφής και πιο αργό αίσθημα κορεσμού.

4)Μην στερείστε τροφές. Η διαιτολόγος Scritchfield αναφέρει ότι όταν οι άνθρωποι απαγορεύουν κάποιες τροφές από το διαιτολόγιό τους, τείνουν να τις αναζητούν πιο έντονα. Με το να περιλαμβάνετε στο διαιτολόγιο σας τις “απαγορευμένες” αγαπημένες σας τροφές (πάντα με το πρέπον μέτρο) μπορείτε με τον καιρό να τις κάνετε λιγότερο δελεαστικές…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνεργασία με το diettv.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης