Γράφει ο Θεόδωρος Ρούσσος Προπονητής μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων
Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ Μsc Μοριακής & Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Το τελευταίο  χρονικό διάστημα έχω γίνει μάρτυρας μυϊκών κυρίως μικροτραυματισμών εξαιτίας κάποιων λαθών που κάνουμε όλοι μας. Προερχόμενοι από τις απαραίτητες καλοκαιρινές διακοπές και αφού έχουμε γεμίσει τις μπαταρίες μας ξεκινάμε το τρέξιμο έχοντας στο μυαλό μας συγκεκριμένους αγώνες που σκοπεύουμε να λάβουμε μέρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτέλεσμα αυτού είναι να ξεκινάμε την προετοιμασία μας με πολύ έντονους ρυθμούς αλλά και πολλά χιλιόμετρα αδιαφορώντας για το αναγκαίο χρονικό διάστημα προσαρμογής που απαιτεί το σώμα μας. Έτσι από τις πρώτες κιόλας μέρες νιώθουμε μυϊκές ενοχλήσεις οι οποίες προειδοποιούν για έναν πιθανό τραυματισμό.

Οι περισσότεροι από εμάς συνεχίζουμε την έντονη άσκηση ελπίζοντας πως κάποια στιγμή ο πόνος θα φύγει από μόνος του δια μαγείας. Το  μόνο πράγμα που μας απασχολεί είναι οι αγώνες που θέλουμε να τρέξουμε και το χρονικό διάστημα που απομένει. Αυτή η προσέγγιση μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον τραυματισμό κάτι που κανείς δεν το θέλει.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιλαμβανόμαστε τα μηνύματα που μας στέλνει το σώμα  μας και να τα ακολουθούμε ευλαβικά. Η καθημερινή αποκατάσταση και η ξεκούραση παίζουν  πολύ σημαντικό ρόλο στην αποφυγή των  τραυματισμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχές της προπονητικής που ελάχιστοι τις ακολουθούν θα πρέπει να είναι ο οδηγός μας ούτε ώστε να απολαμβάνουμε το τρέξιμο, υγιείς, δυνατοί και κυρίως πάντα γεμάτοι ενέργεια.

Ζητήστε τη γνώμη ενός ειδικού που θα μπορέσει να σας διαφωτίσει πάνω σε τόσο σημαντικά ζητήματα.

Καλές προπονήσεις  σε όλους εύχομαι με υγεία και εκπλήρωση των στόχων σας.

https://www.facebook.com/Roussos-Theodoros-Running-Coach-237774536423463/timeline/?ref=bookmarks

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης