του Θωμά Δημήτρη, Γυμναστής, Ιδιοκτήτης Δήμητρας Γαία

Το Τρίαθλο είναι ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο άθλημα παγκοσμίως. Όλοι μας το έχουμε κάνει από μικροί, αλήθεια ποιος δεν έχει κολυμπήσει στις υπέροχες παραλίες μας, ποιος δεν έχει κάνει αμέτρητα χιλιόμετρα με το ποδήλατο του και ποιος δεν έχει τρέξει σε κάποιο στάδιο ή άλσος;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι είναι όμως το Τρίαθλο; 

Η λέξη προέρχεται από τα αρχαία Ελληνικά, το συνθετικό τρία και τη λέξη άθλος, αποτελείται από τρία αθλήματα συνεχόμενα με την εξής σειρά, κολύμβηση, ποδηλασία και τέλος τρέξιμο.

Απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να ξεφύγουν από τη ρουτίνα ενός μόνο αθλήματος, είναι ιδανικό για εκγύμναση όλου του σώματος, λόγω της κολύμβησης έχει τους λιγότερους τραυματισμούς από οποιοδήποτε άλλο άθλημα. Η ποικιλία αυτή των αθλημάτων το κάνει να είναι πολύ ενδιαφέρον, να μη γίνεται μονότονο και βαρετό.

Το Τρίαθλο είναι για όλες τις ηλικίες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Ο μέσος όρος που ασχολούνται με το Τρίαθλο παγκοσμίως είναι τα 42 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εισαγωγικό Τρίαθλο είναι το λεγόμενο sprint distance το οποίο είναι 750 μέτρα κολύμπι, 20 χιλιόμετρα ποδήλατο και 5 χιλιόμετρα τρέξιμο.

Το Ολυμπιακό έχει τις διπλάσιες αποστάσεις ενώ υπάρχουν κι αγώνες μεγαλύτερων αποστάσεων με διάφορες ονομασίες όπως Half Ironman, Ironman.

Βάλτε κι εσείς στόχο να τερματίσετε ένα Τρίαθλο, ανεξάρτητα από το χρόνο που θα κάνετε η ικανοποίηση και το συναίσθημα υπερηφάνειας που θα νοιώσετε θα είναι μοναδικά! Το Τρίαθλο είναι μια πρόκληση για τον κάθε ένα ξεχωριστά, ενώ η κοινωνικότητα που διακρίνει τους Τριαθλητές είναι μοναδική.

Γιατί αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή!

Τι χρειάζεστε; Μαγιό, γυαλάκια κολύμβησης, ένα ποδήλατο, κράνος ποδηλάτου για την ασφάλεια μας, παπούτσια τρεξίματος και καλό θα ήταν κι ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Αγώνες διεξάγονται σε όλη την Ελλάδα σε καταπληκτικές τοποθεσίες όπως στο Ναύπλιο το τριήμερο του Αγ.Πνεύματος 30-31 Μαίου.

Μπορεί κάποιος να μην είναι καλός στο κολύμπι ή να μην ξέρει να κολυμπά, όπως επίσης να μη ξέρει ποδήλατο, όμως δίνεται η δυνατότητα σε μία παρέα να μοιραστεί τα αθλήματα και να τρέξει ομαδικά τερματίζοντας ένα τρίαθλο με τη μορφή σκυταλοδρομίας εστιάζοντας ο καθένας στο δυνατό του άθλημα !!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης