Τώρα που μένουμε σπίτι είναι καλό να βρίσκουμε τρόπους που θα μας κρατήσουν σε φόρμα. Και επειδή λόγω πανδημίας και κορωνοϊού δεν χρειάζεσαι πάντα ένα διάδρομο ή έναν δρόμο για να τρέχεις, αυτές οι πέντε εναλλακτικές ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη φόρμα σου χωρίς τρέξιμο!

Αν μέχρι τώρα η μοναδική σου προπόνηση ήταν το τρέξιμο, γύμναζες μόνο συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες. Και μπορεί αυτές οι μυϊκές ομάδες που γυμνάζονται κατά το τρέξιμο να γίνονταν όλο και δυνατότερες στην αρχή, από κάποια στιγμή και μετά όμως έρχεται ο κορεσμός. Αυτές οι εναλλακτικές ασκήσεις αντί για τρέξιμο θα σε βοηθήσουν να γυμνάσεις όλο σου το σώμα και να διατηρήσεις τη φόρμα σου.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1 Step ups
Τετρακέφαλοι, μηριαίοι, γαστροκνήμιοι, γλουτιαίοι γυμνάζονται δυνατά με τα step ups και μπορεί να χρησιμοποιηθούν για φυσική κατάσταση και δύναμη.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ξύλινο κουτί. Χρησιμοποίησε το για να κάνεις μία σειρά από step ups που θα σε προετοιμάσουν για να τρέξεις σε ανηφόρα. Εάν θέλεις μια σταθερή προπόνηση που να διαρκέσει 30 λεπτά, επίλεξε τραγούδια από λίστα μουσικής, κάνε προθέρμανση με μερικές εκτάσεις και επιτόπιο τρέξιμο και στη συνέχεια κάνε 1 λεπτό step ups, 1 λεπτό μια άλλη άσκηση, όπως επιτόπιο τζόγκινγκ ή jumping jucks, για να διατηρήσεις τον καρδιακό σου ρυθμό υψηλό. Θα κάνεις την πιο σκληρή προπόνησης της ζωής σου για 30 λεπτά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης