Αυτό το καλοκαίρι απαλλαχτείτε από την κυτταρίτιδα, τρώγοντας τα αγαπημένα σας φρούτα! Ένας από τους πιο βασικούς συμμάχους μας κατά της κυτταρίτιδας, αποτελούν τα φρούτα.

Όχι φυσικά όλα, αλλά μερικά που έχουν την μαγική ικανότητα να καταπολεμούν την κυτταρίτιδα ή να την μειώνουν στο μέγιστο βαθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά είναι τα φρούτα που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα:

Φράουλες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φράουλες όπως και άλλα κόκκινα φρούτα λειτουργούν υπέρ του οργανισμού και κατά της κυτταρίτιδας. Οι φυτικές τους ίνες, η περιεκτικότητά τους σε νερό και η βιταμίνη C που περιέχουν, τις καθιστούν ένα πλήρες φρούτο.

Αχλάδι

Πολύ πλούσιο σε κάλιο, με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, και επίσης, με αντιμικριοβιακή δράση, έτσι ώστε να τονωθεί η λεμφική κυκλοφορία.

Ανανάς

Επιταχύνει την αναδόμηση των ιστών, βοηθά στην πέψη πρωτεϊνών και προωθεί την απομάκρυνση των κατακρατούμενων υγρών από τον οργανισμό.

Ακτινίδιο

Μπορεί επίσης συμβάλλει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, καθώς έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στη σύνθεση του κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα να ενισχύεται η σφριγηλότητα της επιδερμίδας.

Επιπλέον, η κατανάλωση δύο ακτινιδίων ημερησίως, για διάστημα έξι εβδομάδων, φάνηκε να μειώνει την κόπωση, να αυξάνει τη ζωτικότητα και να βελτιώνει τη διάθεση.

Καρπούζι και Πεπόνι  

Πλούσια σε φυτικές ίνες και νερό, δημιουργούν κορεσμό και έχουν διουρητική δράση. Βοηθούν στην απομάκρυνση τοξινών από τον οργανισμό βελτιώνοντας την κυτταρίτιδα και την ακμή. Αποτελούν εξαιρετική εναλλακτική λύση σε περιόδους καύσωνα λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε νερό και της ενυδατικής τους ισχύος στο σώμα και στις στοιβάδες του δέρματος. Πλούσια σε βιταμίνες Α και C.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης