Σαλάτα με πένες ολικής άλεσης, κράνμπερις, kale και κάσιους

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020, 14:18
Σαλάτα με πένες ολικής άλεσης, κράνμπερις, kale και κάσιους

Τα μακαρόνια είναι το αγαπημένο πιάτο των πρωταθλητών, αφού έχει συνδεθεί με τη διατροφή των αθλητών όσο κανένα άλλο φαγητό.

Αυτή η τροφή μπορεί να προσφέρει εξαιρετική ενέργεια εάν γυμνάζεσαι συστηματικά ή είσαι δρομέας. Το πλεονέκτημα των ζυμαρικών είναι ότι πρόκειται για έναν σύνθετο υδατάνθρακα βραδείας καύσης. Σε αντίθεση με το άσπρο ψωμί, το οποίο χωνεύεται γρήγορα και αυξάνει απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα (και στη συνέχεια τα ρίχνει το ίδιο απότομα όπως τα ανέβασε), τα ζυμαρικά ολικής άλεσης απελευθερώνουν την ενέργειά τους σταδιακά.

Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης, όπως λέει και το όνομά τους, παρασκευάζονται από ολόκληρο το αλεύρι σιταριού. Τίποτα δεν απομακρύνεται και το αλεύρι δημιουργείται και από τα τρία στρώματα του πυρήνα, δηλαδή το πίτουρο, το φύτρο και το ενδοσπέρμιο. Έτσι έχουν περισσότερες φυσικές ίνες, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία.

Ο σεφ Παναγιώτης Μουτσόπουλος μας προτείνει να τα συνδυάσουμε με τρία superfoods, για ένα ολοκληρωμένο πιάτο, με όσα χρειαζόμαστε για να υποστηρίξουμε την άσκησή μας.

Δείτε τη συνταγή στο coremag.gr!

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020, 14:25