Ξέρετε ότι τα 2/3 του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό; Ξέρετε ότι το νερό αποτελεί το 75% του ανθρώπινου εγκεφάλου; Γνωρίζετε ότι όλες οι ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού μας υποστηρίζονται από το νερό; Μήπως γνωρίζετε επίσης ότι το νερό δεν δημιουργείται αυτόματα στο εσωτερικό του σώματος και ότι θα πρέπει να προσλαμβάνεται σαν τις άλλες πηγές διατροφής που τρώμε ως μέρος της καθημερινής μας διατροφής; Σήμερα λοιπόν, όλοι γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα της καθημερινής κατανάλωσης 8 ποτηριών νερού.

Πίνοντας 8 ποτήρια νερό κάθε μέρα είναι η απλούστερος τρόπος να κρατάτε τον οργανισμό σας υγιή. Διαβάστε μερικούς τρόπους ώστε το νερό να γίνει ο καλύτερος σύντροφός σας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν χρειάζεται να διψάτε

Το να περιμένετε να διψάσετε για να πιείτε νερό είναι σαν να περιμένετε πρώτα να αφυδατωθείτε μιας και η δίψα είναι το πρώτο σύμπτωμα της αφυδάτωσης και είναι καλύτερα να αποφεύγεται. Το κόλπο είναι να πίνετε νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ή να πίνετε μία συγκεκριμένη ποσότητα ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Το ότι δεν είστε σπίτι, δεν αποτελεί δικαιολογία για το γεγονός ότι δεν πίνετε νερό. Εάν είστε έξω, προσπαθήστε να έχετε πάντα ένα μπουκαλάκι νερό στην τσάντα σας και να πίνετε.

Καταναλώστε κι άλλα υγρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορείτε επίσης, να διατηρήσετε τα σωστά επίπεδα υγρών στον οργανισμό σας και να προλάβετε την αφυδάτωση,  πίνοντας, εκτός από νερό, άλλα υγιεινά ροφήματα. Οι φρέσκοι χυμοί φρούτων και λαχανικών και το τσάι είναι από τις καλύτερες επιλογές. Ένα ποτήρι φρέσκος χυμός πορτοκαλιού ή χυμός λαχανικών περιέχει πρόσθετα οφέλη λόγω των θρεπτικών συστατικών (όπως βιταμίνες και ιχνοστοιχεία), τα οποία προσφέρουν στον οργανισμό σας ενέργεια και ζωτικότητα.

Το φρέσκο τσάι από βότανα, όπως το πράσινο τσάι ή το χαμομήλι μπορεί να είναι πλήρως αναζωογονητικά και ταυτόχρονα ενυδατικά. Περιέχουν όχι περισσότερο από 3 θερμίδες ανά φλιτζάνι και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Το τσάι από βότανα μπορεί να είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή μετά από το νερό.

Τι πρέπει να αποφεύγετε

Υπάρχουν και ροφήματα που δεν βοηθούν καθόλου την ενυδάτωση. Οι κονσερβοποιημένοι χυμοί φρούτων με πρόσθετη ζάχαρη και συντηρητικά, μπορούν να αποτελούν τις χειρότερες επιλογές. Ακόμα και το τσάι ή ο καφές μπορεί να βγει από τη λίστα με τα υγιεινά ροφήματα, σε περίπτωση που τους προσθέσουμε αρκετή ζάχαρη, γάλα, κρέμα κλπ. Με πολύ απλά λόγια, όσο πιο φρέσκα ροφήματα χωρίς περαιτέρω προσθήκες, τόσο καλύτερη ενυδάτωση.

Μην το παρακάνετε με τις τεχνικές που είναι στη μόδα

Υπάρχουν άπειρες συμβουλές, «κόλπα» και πρωτότυπες τεχνικές μέσω των οποίων μπορεί ο οργανισμό σας να παίρνει αρκετό νερό και να παραχθούν μια σειρά από θετικά αποτελέσματα, όπως πεντακάθαρο δέρμα, τέλεια γαστρεντερική λειτουργία και απώλεια βάρους.

Ενώ πολλές από αυτές τις τεχνικές εγγυημένα παράγουν εκπληκτικά οφέλη, είναι πάντα καλύτερο να αρχίζετε αργά και σταδιακά δίνοντας αρκετό χρόνο στον οργανισμό σας να προσαρμοστεί με τις υπερβολές.

Σε συνεργασία με το diettv.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης