του Τόνι Νζείμ Διαιτολόγος Διατροφολόγος 

Καταναλώστε τροφές που περιέχουν το συνένζυμο Q10 (CoQ10). Το συγκεκριμένο συνένζυμο βρίσκεται σε άφθονη ποσότητα, σε διάφορα τρόφιμα όπως στο συκώτι, στο ελαιόλαδο, στη σόγια, στα φιστίκια, στα καρύδια, στο σουσάμι, στο αβοκάντο, στο μαϊντανό και στις σαρδέλες. Το Q10 θα το βρείτε ακόμη και στα φαρμακεία, συνήθως σε πολυβιταμινούχα σκευάσματα. Η απορρόφηση του από τον οργανισμό γίνεται καλύτερα όταν λαμβάνεται σε μορφή μαλακής κάψουλας παρά σε μορφή σκληρής κάψουλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν δεν λαμβάνετε το συνένζυμο Q10 από φυσικές πηγές, αλλά από κάποιο συμπλήρωμα διατροφής, καλό είναι να το παίρνετε το πρωί με λίγο νερό, προκειμένου να μπορέσει ο οργανισμός να το αξιοποιήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το Q10 βοηθάει στην παραγωγή ενέργειας από τα μιτοχόνδρια, που είναι τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας στα κύτταρά μας. Ακόμη, το συνένζυμο αυτό βοηθάει στη μεταφορά ενέργειας σε όλο μας το σώμα. Τέλος, προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες και προάγει την υγιή ανάπτυξη τους.

Η ημερήσια πρόσληψη του συνένζυμου Q10 έχει προσδιοριστεί στα 3-6 mg ανά ημέρα και δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με τις επιπτώσεις της υπερδοσολογίας του. Το τηγάνισμα των τροφών μειώνει την περιεκτικότητα του κατά 14-32%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης