Οι διαβητικοί τύπου 2 που είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι αναρωτιούνται για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάστασή τους μέσω της δίαιτας. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η απώλεια κιλών βοηθάει στη μείωση του σακχάρου στο αίμα. Οι γιατροί έχουν πρόσφατα εντοπίσει γιατί συμβαίνει αυτό: βασική αιτία είναι ότι μειώνεται το λίπος που είναι αποθηκευμένο στο πάγκρεας.

Είναι άγνωστο πως το λίπος που «πιάνει» το πάγκρεας επηρεάζει στην εμφάνιση του διαβήτη τύπου 2, αλλά φαίνεται πως αυτό είναι ένα από τα κλειδιά για τη διατροφική αντιμετώπιση της ασθένειας. Το επίπεδο κινδύνου του λίπους στο πάγκρεας ποικίλλει από άτομο σε άτομο, κι αυτό ίσως εξηγεί γιατί ένα αδύνατο άτομο μπορεί να είναι διαβητικό, ενώ ένα άλλο που είναι παχύσαρκο μπορεί να μην πάσχει από διαβήτη τύπου 2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα, Βρετανοί ερευνητές από το Newcastle University, το University of Glasgow και το Lagos University διαπίστωσαν ότι μία δραστική δίαιτα οκτώ εβδομάδων που επιφέρει ραγδαία απώλεια βάρους μπορεί να αποτελεί θεραπεία για τον διαβήτη τύπου 2. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Diabetes Care.

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης