Βαρέθηκες να τρως τα ίδια και τα ίδια; Αυτά τα 15 αθλητικά πρωινά θα σου δώσουν ιδέες!

Εάν γυμνάζεσαι και τρως πρωινό, έχεις χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και ελέγχεις καλύτερα το σωματικό σου βάρος. Διαθέτεις, επίσης, πνευματική διαύγεια και έχεις περισσότερη ενέργεια για την άσκηση. Εάν όμως παραλείπεις το πρωινό, ο οργανισμός σου δεν λαμβάνει τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζονται για να ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό σου. Ξεκίνα με ένα αθλητικό πρωινό και ενίσχυσε την απόδοσή σου στην άσκηση! Αυτές οι 15 ιδέες θα σε βοηθήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι πρέπει να περιλαμβάνει το πρωινό των αθλητών;

Θερμίδες

Ένα πρωινό για αθλητές πρέπει να περιέχει περίπου 500 θερμίδες (ο αριθμός των θερμίδων εξαρτάται από το φύλο, το βάρος, το ύψος, την ηλικία και τη σωματική δραστηριότητα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρωτεΐνες

Αβγά, ξηροί καρποί, σπόροι, φιστικοβούτυρο, γάλα, τυρί, γιαούρτι.

Υδατάνθρακες

Φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως η βρώμη και το ψωμί ολικής αλέσεως ή ψωμί σικάλεως.

Ενυδάτωση

Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα ή δύο ποτήρια νερό για να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου. Στύψε λίγο λεμόνι ή λάιμ ή τρίψε τζίντζερ για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου.

Ροφήματα

Πιες ένα φλιτζάνι καφέ ή μαύρο ή πράσινο τσάι με το πρωινό. Ο καφές και το τσάι έχουν αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Η καφεΐνη παρέχει ενέργεια, ενισχύει τον μεταβολισμό και βελτιώνει την αντοχή.

Αντί για φυσικό χυμό επίλεξε να φας ολόκληρο το φρούτο. Περιέχει φυτικές ίνες, οι οποίες ενισχύουν την πέψη και παράγουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από ό,τι οι χυμοί.

Εάν το πρωινό γεύμα καταναλωθεί μέσα σε 30 λεπτά από το τέλος της πρωινής σου προπόνησης, τότε το σώμα θα ξεκινήσει τη διαδικασία αποκατάστασης και θα αντεπεξέλθει στην επόμενη προπόνηση. 

Τι να φας για πρωινό

Οι 15 αυτές ιδέες συνεισφέρουν στην αποκατάσταση, στην αντοχή και στην αίσθηση της ευεξίας έπειτα από το πρωινό ξύπνημα.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο coremag.gr!

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης