Κι όμως, υπάρχει ένα μέρος στο κέντρο της Αθήνας που θα σας κάνει να απομακρυνθείτε από το θόρυβο της πόλης και να απολαύσετε τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τη γαστρονομία αλά ελληνικά, το εστιατόριο Ορίζοντες στο λόφο του Λυκαβηττού.

Οι Ορίζοντες υποδέχονται τις νέες γαστρονομικές ιδέες του Chef Νίκου Φωτιάδη, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας χρονιάς, με ακόμα πιο προσιτές τιμές. Η κουζίνα βαδίζει στα μονοπάτια των ελληνικών γεύσεων, παίρνοντας τις παραδοσιακές συνταγές, μυρουδιές και γεύσεις και προσαρμόζοντάς τες στο κλίμα και το επίπεδο της ομορφότερης βεράντας της Αθήνας. Οι γευστικές απολαύσεις απογειώνονται καθώς παρουσιάζονται με μοντέρνο, αλλά όχι απωθητικό τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο στόχος είναι τα στοιχεία που υπάρχουν στο εδεσματολόγιό τους να είναι όσο πιο αντιπροσωπευτικά γίνεται από πλευράς ειδών. Παρουσιάζουν μια παραλλαγή του Μακεδονίτικου λαχανοντολμά (γιαπράκι) με λαχανόφυλλα τουρσί, συνδυάζοντάς τα με το εθνικό μας – αρχαιοελληνικό πλέον προϊόν το αυγοτάραχο Τρικαλινού και με τον γάρο (ένα έμβαμα) επίσης προερχόμενο από εκείνη την εποχή. Επίσης, παρουσιάζουν μια από τις πραγματικές εκδοχές του ελληνικού μουσακά του Ηπειρώτικου. Δίνουν μια άλλη διάσταση στην κλασσική μας γαλατόπιτα μετατρέποντάς την σε αλμυρή και συνδυάζοντάς την με τα χειμωνιάτικα πράσα και το εποχιακό παστό Μεσσηνίας.

Οι σαλάτες κινούνται επίσης στο ίδιο κλίμα με την πατζαροσαλάτα σε συνδυασμό με την ξινομυζήθρα και την σάλτσα ξιδιού με καρύδι, η σαλάτα με ρόδια τα οποία είναι επίκαιρα σε ένα συνδυασμό με ορτύκια ψητά, αλλά μαριναρισμένα όπως στην αρχαία Ελλάδα. Μια διαφορετική εκδοχή της χωριάτικης παρμένη από τον Κάμπο της Χίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα φιλετάκια τσιπούρας μαριναρισμένα ντελικάτα επάνω σε στρώμα από λεπτοκομμένη μαραθόριζα και η Κυκλαδίτικη φάβα σ’ ένα συνδυασμό με καλαμαράκι και βασιλικό.

Η καλύτερη βεράντα με θέα που φτάνει μέχρι και την θάλασσα δεν μπορεί να μην έχει και ανάλογο θέμα. Έτσι η γαριδομακαρονάδα, ο αστακός και τα ψάρια ημέρας πρέπει έχουν την τιμητική τους στους Ορίζοντες. Η σφυρίδα μαγειρεμένη στο ζωμό της (γιαχνί δηλαδή), συνδυασμένη με λάχανα της εποχής και σάλτσα από τον χειμωνιάτικο βολβό του σέλινου. Το φιλέτο από το φαγκρί συνδυάζεται με ανάλαφρη κρέμα λεμονιού και ανεβαίνει με την σπιρτάδα και τα υψηλά διατροφικά οφέλη που δίνει το τρίμα αυγοτάραχου Τρικαλινού.

Για τους κρεατολάγνους υπάρχει το νοστιμότατο κότσι αγριογούρουνο πιστοποιημένο της φάρμας Φωτιάδη, την στιβαρή γεύση της ταλιάτας chack flap από black angus δίνοντας μια πιο διεθνή διάσταση με την κλασική πιπεράτη σος ή την σάλτσα μπεαρναίζ.

Στα επιδόρπια, στους Ορίζοντες αποδομούν τη συνταγή του κλασικού κυδωνιού, βάζουν το μανταρίνι σε μια τάρτα και επειδή αρέσει η σοκολάτα κάνουν έναν συνδυασμό του κλασικού προφιτερόλ γεμιστό με κρέμα από φρούτα του πάθους.

Τα ηνία στο σέρβις αναλαμβάνει ο καταξιωμένος στο χώρο restaurant maitre-sommelier, Γιώργος Σπύρου. Με πολυετή εμπειρία στα πιο γνωστά εστιατόρια της πόλης, θα φροντίσει για την ποιοτική εξυπηρέτηση των καλεσμένων, ευχάριστα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα συμβουλεύσει για τον άρτιο συνδυασμό των εδεσμάτων με το κατάλληλο κρασί και υπόσχεται η εμπειρία να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Οι εκπλήξεις δε σταματούν εδώ γιατί στους Ορίζοντες κάθε Κυριακή οι καλεσμένοι μπορούν να ζήσουν αυτήν την εμπειρία και να απολαύσουν menu degustation 6 πιάτων μόνο με 30€ κατά άτομο. Η γεύση στους Ορίζοντες φτάνει στο υψηλότερο σημείο απόλαυσης.

Το εστιατόριο Ορίζοντες λειτουργεί καθημερινά από το μεσημέρι, ενώ υπάρχει τρόπος να το επισκεφθείτε με ασφάλεια ακόμα και αν στο κέντρο γίνεται κοσμοχαλασιά.

Εδεσματολόγιο δοκιμής / menu degustation
Καλωσόρισμα :
• Σούπα βελουτέ ημέρας
Πρώτο πιάτο :
• Γιαπράκι “σούσι” με αυγοτάραχο Τρικαλινού
Σαλάτα :
• Σαλάτα Ορίζοντες
• Σορμπέ
Κυρίως πιάτο :
• Κοτόπουλο με μυρώνια και καυκαλήθρες
• Φαγκρί φιλέτο με κρέμα λεμονιού
Επιδόρπιο :
• Κυδώνια κονφί με μαρένγκα αρμπαρόριζας
• Προφιτερόλ με κρέμα από φρούτα του πάθους και μπίτερ σοκολάτα με τόνκα
• Τιμή 30€

ΟΡΕΚΤΙΚΑ – ΠΡΩΤΑ ΠΙΑΤΑ:
Κίς με πράσα και σύγκλινο Μάνης ( Αλμυρή γαλατόπιτα ) 13€
Γιαπράκι > με αυγοτάραχο Τρικαλινού και βινεγκρέτ άνηθου και γάρου 19€
Σουπιά με σπανακόρυζο 15€
Καπνιστό χέλι επάνω σε σαλάτα μήλου , σέλερι 19€
Μαριναρισμένα φιλετάκια τσιπούρας με μάραθο και σέλερι 18€
Μουσακαδάκι Ηπειρώτικο 13€
Φάβα κυκλαδίτικη καπνιστή με καλαμαράκι βασιλικού 14€

ΣΑΛΑΤΕΣ:
Σαλάτα παντζάρι , ξυνομυζήθρα και dressing καρυδιού 11€
Σαλάτα με ρόδια , ορτύκι ψητό και βινεγκρέτ με παπαρουνόσπορο και μέλι 17€
Σαλάτα Μεσκλάν με χουρμάδες και σφέλα πανέ με ηλιόσπορο 13€
Χωριάτικη του Κάμπου 15€
Σαλάτα Καστελόριζο με ποικιλία φρεσκοκομμένων λαχανικών, καπαρόμηλα & καυτερή πιπερίτσα τουρσί με παλαιωμένο ξύδι 11€

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ:
Ριζότο κίτρινης κολοκύθας με κρέμα γραβιέρας και λάδι τρούφας 15€
Γαριδομακαρονάδα 24€
Αιγαιοπελαγίτικο ψάρι ημέρας ( με το κιλό ) 80€
Αστακοκαραβίδα ( με το κιλό ) 85€
Σφυρίδα μαγειρεμένη στο ζωμό της με λαχανίδες και σάλτσα σελινόριζας 28€
Φαγκρί με κρέμα λεμονιού και τρίμμα αυγοτάραχο 25€
Αγριογούρουνο με κυδώνια και κανθαρέλες 25€
Κοτόπουλο με μυρώνια και καυκαλήθρες 21€
Ταλιάτα μόσχου από chack flap 28€

ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ:
«Τάρτα» μανταρίνι με αμύγδαλο και παγωτό μαστίχα
Κυδώνια κονφί με μαρένγκα αρμπαρόριζας
Προφιτερόλ με κρέμα από φρούτα του πάθους και μπίτερ σοκολάτα με τόνκα
7€

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης