Στην ταινία, για ακόμη μια φορά, πρωταγωνιστούν ο Μπεν Στίλερ και ο Όουεν Γουίλσον που υποδύονται δύο supermodels, τον Ντέρεκ Ζουλάντερ και τον Χάνσελ Μακ Ντόναλντ αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Στίλερ και ο Γουίλσον, αγωνίζονται να μπουν στον κόσμο της μόδας και προσλαμβάνονται από την πράκτορα της Ιντερπόλ Πενέλοπι Κρουζ για να ανακαλύψουν ποιος προσπαθεί να σκοτώσει τους πιο όμορφους ανθρώπους του κόσμου.

Την τελευταία φορά που είχαμε δει τα μοντέλα Ντέρεκ (Μπεν Στίλερ) και Χάνσελ (Όουεν Ουίλσον) απασχολούνταν στο « Κέντρο του Ντέρεκ Ζουλάντερ για Παιδιά που Δεν Διαβάζουν Καλά και Θέλουν να Μάθουν να Κάνουν κι άλλα Πράγματα Εξίσου Καλά», ενώ ο Μουγκάτου (Γουίλ Φέρελ) ήταν φυλακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια απρόσμενη καταστροφή πλήττει το Κέντρο και το ντουέτο εξαναγκάζεται να ζήσει όσο πιο αθόρυβα γίνεται… Δεκαπέντε καθοριστικά χρόνια μετά βρίσκουμε έναν ακόμα ντροπιασμένο Ντέρεκ και τον Χάνσελ να ζουν απομονωμένοι, ακόμα κι ο ένας από τον άλλον, μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο. Όταν καθένας τους λαμβάνει μια ειδική πρόσκληση ώστε να πρωταγωνιστήσουν στο μεγαλύτερο ντεφιλέ μόδας που θα λάβει χώρα στην αρχαία και μυστήρια πόλη της Ρώμης, δεν μπορούν να αντισταθούν στην πρόκληση της παλιάς τους λάμψης κι έτσι τους ξαναβρίσκουμε πίσω στον πολιτισμένο κόσμο. Φτάνοντας, ο Ντέρεκ και ο Χάνσελ γνωρίζουν τους παράξενους κι εκκεντρικούς σχεδιαστές της νέας αυτοκρατορίας της μόδας. Γρήγορα συνειδητοποιούν πως ο κόσμος της μόδας, όπως τον γνώριζαν, δεν υπάρχει πλέον και την ίδια στιγμή βρίσκουν τους εαυτούς τους και πάλι στο επίκεντρο. Ενώ προσπαθούν να μάθουν τον νέο κόσμο του blogging, vlogging και της αντι-μόδας, καλούνται να σταματήσουν μια θανάσιμη πλεκτάνη καταστροφής της όποιας πιθανότητας ο κόσμος της μόδας να αποκτήσει την παλιά του αίγλη. Μόνο ο Ντέρεκ κι ο Χάνσελ έχουν τη δύναμη να σώσουν τη μόδα.

Πως προέκυψε η πρώτη ταινία (Zoolander)

Το 1996, το κανάλι MTV προσκάλεσε τον Μπεν Στίλερ να παρουσιάσει τα Βραβεία Μόδας VH1. Μαζί με τον σεναριογράφο του Saturday Night Live Ντρέικ Σάθερ, ο Στίλερ ανέπτυξε μια σύντομη ταινία για τα βραβεία σχετικά με έναν άντρα μοντέλο γνωστός ως Ντέρεκ Ζούλαντερ. Έλαβε τόσο καλές κριτικές ώστε ο Στίλερ ανέπτυξε άλλη μια σύντομη ταινία σχετική με τον χαρακτήρα για τα Βραβεία Μόδας VH1 του 1997, ενώ τελικά έκανε το σκετς ταινία.

Το 2001, ο Στίλερ σκηνοθέτησε την ταινία, Ο Άρχοντας της Πασαρέλας (Zoolander), η οποία επικεντρωνόταν στον χαρακτήρα Ντέρεκ Ζούλαντερ που είχε αναπτύξει ο Στίλερ παλαιότερα για τα Βραβεία Μόδας VH1.

Στην ταινία έκαναν κάμεο εμφανίσεις αρκετοί διάσημοι συμπεριλαμβανομένου τους: Ντόναλντ Τραμπ, Πάρις Χίλτον, Λέννυ Κράβιτζ, Χάιντι Κλουμ και Ντέιβιντ Μπόουι, μεταξύ άλλων.

Η κυκλοφορία της ταινίας απαγορεύτηκε στην Μαλαισία (καθώς στην πλοκή της ταινίας περιλαμβάνονταν μια απόπειρα δολοφονίας του Πρωθυπουργού της Μαλαισίας) ενώ πλάνα του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου αφαιρέθηκαν ψηφιακά και κρύφτηκαν, καθώς η ταινία κυκλοφόρησε λίγες εβδομάδες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Zoolander 2
Κωμωδία
Σενάριο: Tζάστιν Θερού και Μπεν Στίλερ
Σκηνοθεσία: Μπεν Στίλερ. Με τους Μπεν Στίλερ, Όουεν Γουίλσον, Γουίλ Φέρελ, Πενέλοπε Κρουζ, , Γουίλ Φέρελ, Κρίστεν Γουίγκ

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης