Βόλτα στο Κενό

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015, 01:42
Βόλτα στο Κενό
O ευρηματικός και βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Robert Zemeckis (O Ναυαγός, Forrest Gump, Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ), γνωστός για την πρωτοποριακή χρήση της ψηφιακής 3D τεχνολογίας (The Polar Express, Beowulf) αλλά και για τους συναρπαστικούς ήρωες του, μεταφέρει στον κινηματογράφο μια αληθινή ιστορία: το απίστευτο κατόρθωμα του Γάλλου σχοινοβάτη Philippe Petit, ο οποίος περπάτησε σ’ ένα τεντωμένο σκοινί ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους του World Trade Center. Τον παράτολμο σχοινοβάτη υποδύεται ο εξαιρετικός Joseph Gordon-Levitt (Inception). Σε τέτοια ύψη, το γεγονός ότι η ταινία είναι τρισδιάστατη την αναδεικνύει σε μία από τις πιο καθηλωτικές κινηματογραφικές εμπειρίες όλων των εποχών.

Η κινηματογράφηση αξιοποιεί στο έπακρο όχι μόνο το θέαμα που κόβει την ανάσα, αλλά και τις συγκινητικές σχέσεις ανάμεσα σε όλους αυτούς που βοήθησαν τον Petit στην εκτέλεση αυτής της μεγαλειώδους σύλληψης. Η κινηματογραφική διαδρομή με οδηγό τον Zemeckis είναι ένα αξέχαστο παραμύθι με πάθος, εμπόδια και σημάδια της τύχης, κάποιους που πίστεψαν σε κάτι απίθανο και μερικούς που το εγκατέλειψαν, στιγμές αδυναμίας και, αμέσως μετά, υπέρβασης.Η Βόλτα στο Κενό επιλέχθηκε ως η ταινία έναρξης του Φεστιβάλ Νέας Υόρκης (2015), μια και, μεταξύ άλλων, αποτελεί μια έκφραση αγάπης προς την μαγνητική αυτή πόλη.

Σύνοψη
Νέα Υόρκη, 7 Αυγούστου 1974. Λίγες μέρες πριν κλείσει τα 25 του χρόνια, ο Γάλλος σχοινοβάτης Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt) περπάτησε για 45 λεπτά, κάνοντας οκτώ διαδρομές πέρα-δώθε, σ’ ένα τεντωμένο σκοινί ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους του World Trade Center, 411 μέτρα από το έδαφος, χωρίς την άδεια του Δήμου ή οποιασδήποτε αρχής. Δώδεκα άνθρωποι έχουν περπατήσει στο φεγγάρι. Μόνο ένας όμως έχει περπατήσει στο τεράστιο κενό ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους. Αυτή είναι η ιστορία του. Προδοσίες, διαφωνίες, μια ομάδα από όλον τον κόσμο, ένας μέντορας (Ben Kingsley) και ένα θεότρελο σχέδιο.

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015, 01:42