Ο Θεός δεν Μοιράζει Καραμέλες

Μεταφερόμαστε πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός χριστιανικού ορφανοτροφείου στην πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα, για να παρακολουθήσουμε την καθημερινή ζωή των μικρών τροφίμων του. Πενήντα περίπου παιδιά κάθε ηλικίας, από βρέφη ως έφηβοι, δέχονται τη μητρική φροντίδα βρεφοκόμων, νοσοκόμων και εθελοντριών παράλληλα με την αυστηρή θρησκευτική κατήχηση. Η ταινία εξερευνά τον σύνθετο χαρακτήρα αυτής της πολύ ιδιαίτερης κοινότητας, βασισμένη αποκλειστικά στην παρατήρηση, χωρίς σχολιασμό ή συνεντεύξεις. Μέσα από αυτήν την εξερεύνηση αναδεικνύονται οι σχέσεις μεταξύ του προσωπικού και των παιδιών, οι σχέσεις μεταξύ των ίδιων των παιδιών, ο τρόπος που αντιλαμβάνονται τη διαφορετικότητα, καθώς και ο καθοριστικός ρόλος που αποκτά η θρησκεία στη ζωή και την εκπαίδευσή τους μέσα σε αυτό το «σπίτι» μακριά απ’ το σπίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ντοκιμαντέρ 2015 Έγχρωμη Διάρκεια: 73′

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Βαγγέλης Καλαμπάκας

Δείτε το τρέιλερ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μαγικός Καθρέφτης

Tο πρωί έφορος αρχαιοτήτων, το απόγευμα υπάλληλος σε συνεργείο αυτοκινήτων. Αυτή είναι η πληκτική καθημερινότητα του 35χρονου Κλεάνθη (Μάκης Παπαδημητρίου). Από τη μέρα που θα ανακαλύψει έναν «μαγικό καθρέφτη» (Κώστας Κόκλας) που πραγματοποιεί και τα πιο τρελά όνειρα, ο Κλεάνθης αρπάζει την ευκαιρία να ζητήσει αυτά που θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα. Έχει μάλιστα τη δυνατότητα να επαναδιατυπώσει την ευχή του όσες φορές θέλει. Οι επιθυμίες του θα εκπληρωθούν, όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχει πάντα κάτι που του διαφεύγει και ο Κλεάνθης δεν μπορεί να βρει την πραγματική ευτυχία πουθενά. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει.

Ο Μαγικός Καθρέφτης, η πρώτη τρισδιάστατη ελληνική ταινία ταξιδεύει τους θεατές μαζί με τους ήρωες της ταινίας στο χώρο και το χρόνο, όχι μια, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές.

Κωμωδία 2016
Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Χρήστος Δήμας με τους: Μάκη Παπαδημητρίου, Ζέτα Δούκα, Ελένη Κοκκίδου, Κώστα Κόκλα, Δημήτρη Ήμελλο, και Τάκη Παπαματθαίου.

Δείτε το τρέιλερ:

7 Θυμοί

Ο Πέτρος, ένας αρχαιολόγος γραφείου, επιδιώκει να επικοινωνήσει με το «διαφορετικό»: τον Χουσάμ, νεαρό Άραβα μετανάστη, και τον φανατισμό του Ισλάμ. Την Αλεξάνδρα, Ελληνογαλλίδα τσελίστρια που έχει επιφορτισθεί την αλκοολική μητέρα της. Τον Λαέρτη, Αλβανό πιανίστα που κουβαλά την κατάρα της ευφυΐας του. Τον Στρατή, Έλληνα μετανάστη που επιστρέφει «άπατρις» στη χώρα του. Τον Δανιήλ, διευθυντή τράπεζας που πιστεύει πως όλα εξαγοράζονται, ακόμα και τα αισθήματα. Τον Μιχαήλ, αστυνομικό που κυνηγάει μετανάστες, ενώ πλάθει τη δική του ιστορικοπολιτική πραγματικότητα. Η επαφή του Πέτρου με τους έξι αυτούς ανθρώπους είναι κατ` αρχήν μία εμπειρία τραυματική. Για κάθε μία καταβάλλει και ένα αντίτιμο, μερικές φορές υλικό, άλλες καθαρά ψυχικό, άλλες πάλι και τα δύο. Το κέρδος της εμπειρίας θα καλύψει την απώλεια;

Δραματική 2015 Ασπρόμαυρη Διάρκεια: 113′

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Χρήστος Βούπουρας με τους: Νίκο Γκέλια, Σοφία Κόκκαλη, Χάρη Φραγκούλη, Μάξιμο Μουμούρη

Δείτε το τρέιλερ:

Γαλιλαίος

Η ζωή και το έργο του Ιταλού αστρονόμου Γκαλιλέο Γκαλιλέι από το 1609 και την ανακάλυψη του τηλεσκοπίου ως τις διώξεις του για αιρετική διδασκαλία τη δεκαετία του 1630.

Galileo
Αγγλοαμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζόζεφ Λόουζι με τους: Τοπόλ, Τομ Κόντι, Έντουαρντ Φοξ, Κόλιν Μπλέικλι

Πρόκειται για το μεγαλειώδες έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ, με τον μοναδικό Τοπόλ του «Βιολιστή στη στέγη» στον κεντρικό ρόλο». Ίσως ένα από τα οικουμενικότερα έργα του Μπρεχτ, το οποίο αναφέρεται στη ζωή του μεγάλου Ιταλού επιστήμονα που έζησε τον 17 αιώνα στην Ιταλία και έθεσε τις βάσεις της σύγχρονης επιστήμης. Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, ο αναμορφωτής του σύγχρονου θεάτρου, καταγράφει με ρεαλιστικό και ταυτόχρονα ποιητικό τρόπο την σύγκρουση του Γαλιλαίου με την Ιερά Εξέταση. Ο βραβευμένος με BAFTA και Χρυσό Φοίνικα, Joseph Losey, μεταφέρει κινηματογραφικά το σπουδαίο έργο του Μπρεχτ με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Τοπόλ.

Δείτε το τρέιλερ:

Το Δωμάτιο
 

Για τον 5χρονο Τζακ, το δωμάτιο αυτό είναι ολόκληρος ο κόσμος. Εδώ γεννήθηκε κι εδώ αυτός και η «Μα» τρώνε, κοιμούνται, παίζουν, μαθαίνουν. Αλλά για τη Μα αυτό το δωμάτιο είναι μια φυλακή, στην οποία υποχρεούται να παραμένει επί 7 χρόνια από τα 19 της, από τη στιγμή που την απήγαγε ο Νικ. Με ισχύ την αγάπη της προς τον Τζακ, η Μα κατάφερε να δημιουργήσει έναν ολόκληρο κόσμο σε αυτό το δωμάτιο διαστάσεων 3Χ3.

Room

Σκηνοθεσία:Lenny Abrahamson

Παίζουν:Brie Larson, Jacob Tremblay ,Joan Allen, Sean Bridgers και William H. Macy.

Πρόκειται για ένα κλειστοφοβικό δράμα βασισμένο σε μυθιστόρημα της Έμα Ντόνογκιου, το οποίο περιγράφει την ιστορία ενός πεντάχρονου παιδιού που ζει από τη μέρα της γέννησής του φυλακισμένο μαζί με τη μητέρα του σε ένα σπιτάκι κήπου – μια ιστορία επηρεασμένη από την υπόθεση του Αυστριακού Γιόζεφ Φριτζλ. Η Μπρι Λάρσον («Μικρά Όμορφα Πλάσματα» ) πρωταγωνιστεί στο ρόλο της μητέρας που προσπαθεί να προσφέρει στο παιδί της την καλύτερη δυνατή ανατροφή μέσα σε λίγα τετραγωνικά ζωτικού χώρου, με μια υψηλού επιπέδου ερμηνεία, που πιθανότατα θα την οδηγήσει στην οσκαρική πεντάδα.

Δείτε το τρέιλερ:

Πενήντα Αποχρώσεις του Μαύρου

Ο γοητευτικός πολυεκατομμυριούχος Κρίστιαν Μπλακ είναι ο άνθρωπος που θα μυήσει τη ντροπαλή φοιτήτρια Χάνα Στιλ στον έρωτα, όταν η τελευταία τον γνωρίσει για να του πάρει συνέντευξη που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της σχολής της. Το φαινομενικά αταίριαστο ζευγάρι προχωρά τη σχέση του, παρά τα «ιδιαίτερα» σεξουαλικά γούστα του Κρίστιαν και τις φτωχές του επιδόσεις στο κρεβάτι, αλλά και την ανήκουστη γελοιότητα που τους βομβαρδίζει από την πλευρά της ρατσίστριας μητέρας του, του φοβερά προικισμένου αδελφού του, αλλά και της ασυγκράτητης συγκατοίκου της Χάνα.

Fifty Shades of Black

Κωμωδία
 Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μάικλ Τάιντς με τους: Μάρλον Γουέιανς, Κάλι Χοκ, Φρανκ Γουίλαρντ

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης