Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Star Wars: Επεισόδιο I – Η Αόρατη Απειλή (3D)- Star Wars Episode I: The Phantom Menace

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν πολύ καιρό, λοιπόν, σ’ ένα μακρινό γαλαξία, ξεκινά η επική ιστορία που θα μας πληροφορήσει για όσα προηγήθηκαν από τον Πόλεμο των Άστρων. Ο αρχηγός των Τζεντάι, Κούι-Γκον Τζιν, κι ο θαρραλέος μαθητευόμενός του, ‘Ομπι-Γουάν Κενόμπι, ταξιδεύουν στο μακρινό πλανήτη Ναμπού, τον οποίο διοικεί η νεαρή Βασίλισσα Αμιντάλα.

Η Εμπορική Ομοσπονδία έχει εκδηλώσει έμπρακτα τις επεκτατικές διαθέσεις στον ειρηνικό πλανήτη, αλλά οι δύο Τζεντάι καταφέρνουν να αποκαταστήσουν την τάξη, μόνο όμως προσωρινά, γιατί η Ομοσπονδία με επικεφαλής τον Νταρθ Μολ, το σκοτεινό αφέντη της αρχαίας φυλής των Σιθ, καταστρώνουν τα καινούρια τους πολεμικά σχέδια.

Κάποια στιγμή οι δύο Τζεντάι θα συναντήσουν τον 9χρονο σκλάβο Άνακιν Σκάιγουωκερ, για τον οποίο αρχίζουν να πιστεύουν πως είναι ο Επίλεκτος που με τη βοήθεια της Δύναμης θ’ αποκαταστήσει την ειρήνη στη Γαλαξιακή Δημοκρατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

La ronde (1950)- Ο Κύκλος του Έρωτα- Ερωτικό Γαϊτανάκι- Το διαρκές κυνήγι της ηδονής του έρωτα

Η ιστορία διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1890 στη Βιέννη. Η δομή είναι σπονδυλωτή και αποτελείται από δέκα σκηνές που αλληλοσυνδέονται και που στην κάθε μία πρωταγωνιστεί ένα ζευγάρι εραστών. Τα ζευγάρια είναι: Η πόρνη και ο στρατιώτης, ο στρατιώτης και η υπηρέτρια, η υπηρέτρια και ο νεαρός κύριός της, ο νεαρός κύριος και η παντρεμένη γυναίκα, η παντρεμένη γυναίκα και ο σύζυγός της, ο σύζυγος και η νεαρή κοπέλα, η νεαρή κοπέλα και ο ποιητής, ο ποιητής και η ηθοποιός, η ηθοποιός και ο κόμης, ο κόμης και η πόρνη. Το πρόσωπο που μας εισάγει στην ιστορία και εμφανίζεται συχνά μέσα στην ταινία επεξηγώντας μας καταστάσεις είναι ο αφηγητής, που θέτει σε κίνηση αυτή τη ρόδα του έρωτα. Υπάρχει ή δεν υπάρχει ο έρωτας; Είναι αληθινές ή όχι οι ανθρώπινες σχέσεις; Δέκα διαφορετικοί άνθρωποι, δέκα ερωτικές επαφές χωρίς συναίσθημα, δέκα πολυδιάστατες φιγούρες, χαρακτηριστικοί τύποι της βιενέζικης κοινωνίας του τέλους του δέκατου ενάτου αιώνα. Θα συναντηθούν, άλλοτε τυχαία, άλλοτε προγραμματισμένα, για να ανακαλύψουν τα κρυφά μυστικά του έρωτα, που αν και μοιάζει να είναι διαρκώς παρών, τελικά είναι ο μεγαλύτερος απών…

One for the Money

Η αγαπημένη ηρωίδα Στέφανι Πλαμ, από τη δημοφιλή σειρά βιβλίων της Τζάνετ Εβάνοβιτς, έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες. Σκηνοθετεί η Τζούλι Αν Ρόμπινσον, η οποία έχει σκηνοθετήσει επεισόδια για δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως “Weeds”, “Grey’s Anatomy”, “Big Love”, “Pushing Daisies”, καθώς και την κινηματογραφική ταινία “The Last Song”. Την Στέφανι Πλαμ υποδύεται η Κάθριν Χέιγκλ (“The Ugly Truth”), ενώ συμπρωταγωνιστούν οι Τζον Λεγκουιζάμο (“Moulin Rouge”), Τζέισον Ο’ Μάρα (“Life on Mars”) και Ντέμπι Ρέινολντς (“Μόλλυ Μπράουν, η Βασίλισσα του Κολοράντο”).

Η Στέφανι Πλαμ είναι άνεργη και απένταρη, ενώ το αυτοκίνητό της έχει κατασχεθεί. Αποφασίζει να πιάσει δουλειά στον ξάδερφό της, ο οποίος έχει το δικό του γραφείο εγγυήσεων για αποφυλακίσεις. Η πρώτη της αποστολή είναι να πιάσει τον Τζο Μορέλι, πρώην μπάτσο στο Τμήμα Ηθών και παλιό φλερτ της, που φυγοδικεί ενώ του έχει απαγγελθεί κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης.Η αγαπημένη ηρωίδα Στέφανι Πλαμ, από τη δημοφιλή σειρά βιβλίων της Τζάνετ Εβάνοβιτς, έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες. Σκηνοθετεί η Τζούλι Αν Ρόμπινσον, η οποία έχει σκηνοθετήσει επεισόδια για δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως “Weeds”, “Grey’s Anatomy”, “Big Love”, “Pushing Daisies”, καθώς και την κινηματογραφική ταινία “The Last Song”. Την Στέφανι Πλαμ υποδύεται η Κάθριν Χέιγκλ (“The Ugly Truth”), ενώ συμπρωταγωνιστούν οι Τζον Λεγκουιζάμο (“Moulin Rouge”), Τζέισον Ο’ Μάρα (“Life on Mars”) και Ντέμπι Ρέινολντς (“Μόλλυ Μπράουν, η Βασίλισσα του Κολοράντο”).

Η Στέφανι Πλαμ είναι άνεργη και απένταρη, ενώ το αυτοκίνητό της έχει κατασχεθεί. Αποφασίζει να πιάσει δουλειά στον ξάδερφό της, ο οποίος έχει το δικό του γραφείο εγγυήσεων για αποφυλακίσεις. Η πρώτη της αποστολή είναι να πιάσει τον Τζο Μορέλι, πρώην μπάτσο στο Τμήμα Ηθών και παλιό φλερτ της, που φυγοδικεί ενώ του έχει απαγγελθεί κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης.

The Woman In Black- Η Γυναίκα Με Τα Μαύρα

Βασισμένο στην κλασική ιστορία φαντασμάτων, «Η Γυναίκα με τα Μαύρα» αφηγείται την ιστορία του Άρθουρ Κιπς (Ντάνιελ Ράντκλιφ), ενός δικηγόρου που αναγκάζεται να αφήσει πίσω τον μικρό του γιο, για να ταξιδέψει σε μια απομακρυσμένη πόλη και να διευθετήσει τις υποθέσεις που σχετίζονται με τον πρόσφατο θάνατο της ιδιοκτήτριας μιας έπαυλης.

Καθώς δουλεύει μόνος στην παλιά έπαυλη, ο Κιπς αρχίζει να ξεσκεπάζει τα τραγικά μυστικά της μικρής αυτής πόλης και οι φόβοι του μεγαλώνουν όταν ανακαλύπτει ότι πολλά παιδιά πεθαίνουν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες… Όταν συνειδητοποιεί πως όσοι βρίσκονται κοντά του βρίσκονται υπό την απειλή της γυναίκας με τα μαύρα, ο Κιπς πρέπει να βρει έναν τρόπο για να βγει από τον κύκλο του τρόμου.

Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Σούζαν Χιλ.

JACK AND JILL

Μια ταινία του ΝΤΕΝΙΣ ΝΤΑΓΚΑΝ

Ο Άνταμ Σάντλερ, ένας από τους πλέον επιτυχημένους κωμικούς του Hollywood, συνεχίζει ακάθεκτος να μας τροφοδοτεί με νέες δουλειές του, έχοντας σταθερά στο πλευρό του τους αγαπημένους του συνεργάτες. Στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε στον Ντένις Ντάγκαν, ο οποίος τα τελευταία 5 χρόνια τον έχει σκηνοθετήσει με σημαντική εμπορική επιτυχία στο «Ζόχαν: Πράκτορας Υψηλής Κομμωτικής» και στους «Μεγάλους», μεταξύ άλλων. Στο «Jack and Jill», ο Ντάγκαν καθοδηγεί τον Σάντλερ σε μια εναλλακτική εκδοχή της θρυλικής «Tootsie», στην οποία ο Νεοϋορκέζος κωμικός όχι μόνο κυκλοφορεί στα πέριξ φορώντας φουστάνια, αλλά καταφέρνει και να… ξελογιάσει τον Αλ Πατσίνο με τις τσαχπινιές του! Η ταινία σηματοδοτεί και την επιστροφή του Ντέινα Κάρβεϊ («Ο Κόσμος του Γουέιν») στην ενεργό δράση, εκ των βετεράνων του «Saturday Night Live», έπειτα από 9χρονη αποχή από τα κινηματογραφικά δρώμενα.

Ο Τζακ είναι ένας επιτυχημένος διαφημιστής και καθωσπρέπει οικογενειάρχης από το Λος Άντζελες, ο οποίος μια μέρα δέχεται μια απροσδόκητη επίσκεψη από την Τζιλ, τη δίδυμη αδερφή του, που κατοικοεδρεύει στις κακόφημες συνοικίες του Μπρονξ. Κι ενώ ο Τζακ προσπαθεί να συμβιβαστεί με την ιδέα της προσωρινής συγκατοίκησής τους, πολύ σύντομα βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο αναπάντεχες καταστάσεις: από τη μία η Τζιλ δε δείχνει την παραμικρή διάθεση να του αδειάσει τη γωνιά και από την άλλη, στα καλά καθούμενα, ο διάσημος ηθοποιός Αλ Πατσίνο την ερωτεύεται κεραυνοβόλα…

Shame

Ο Μπράντον είναι γύρω στα 30, ζει στην Νέα Υόρκη και δεν μπορεί να χειριστεί την σεξουαλική του ζωή. Όταν η ιδιότροπη νεότερη αδερφή του μετακομίζει στο διαμέρισμά του, ο κόσμος του Μπράντον εκτροχιάζεται.

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης του “Hunger”, Στιβ ΜακΚουίν, συνεργάζεται ξανά με τον Μάικλ Φασμπέντερ σε μια συγκλονιστική και επίκαιρη ταινία γύρω από τις επιλογές που κάνουμε στη ζωή μας και τις εμπειρίες που μας καθορίζουν. Συμπρωταγωνιστεί η υποψήφια για Όσκαρ Κάρεϊ Μάλιγκαν (“An Education”).

Albert Nobbs

Ιρλανδία, 19ος αιώνας. Η Άλμπερτ Νομπς, νόθο παιδί μιας καμαριέρας, προσπαθεί να επιβιώσει σε μια κοινωνία που οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να είναι ανεξάρτητες. Για αυτό, θα μεταμφιεστεί σε άντρας και θα πιάσει εργασία ως μπάτλερ στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο του Δουβλίνου. Όταν, όμως, γνωρίζει έναν ζωγράφο και τον ερωτεύεται, προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να αφήσει πίσω τα ψέματα.

Από το σκηνοθέτη του Εννέα Ζωές, η κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου, The Singular Life Of Albert Nobbs, για το οποίο έχει βραβευτεί η Glen Close. Με σκηνικό ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Δουβλίνο του 19ου αιώνα, το Albert Nobbs είναι ένα δράμα για μία γυναίκα που μεταμφιέζεται ως άντρας, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει. Τριάντα χρόνια αργότερα, βρίσκει τον εαυτό της παγιδευμένο στο χαρακτήρα που δημιούργησε η ίδια. Η ίδια δήλωσε ότι θεωρεί το ρόλο την πρόκληση της καριέρας της.
To “Albert Nobbs” χάρισε στην Γκλεν Γκλόουζ υποψηφιότητα για το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Έρωτας Από Την Αρχή- The Vow

Η Πέιτζ και ο Λίο, ένα όμορφο, ερωτευμένο ζευγάρι, επισφράγισαν τον έρωτά τους με όρκους αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης. Όμως οι μέρες ευτυχίας ήταν γι’ αυτούς μετρημένες. Μετά από ένα άσχημο αυτοκινητιστικό δυστύχημα, η Πέιτζ ξυπνάει από το κώμα που είχε πέσει με σοβαρή απώλεια μνήμης.

Τώρα, το μόνο που βλέπει στο πρόσωπο του άντρα της, είναι έναν τελείως άγνωστο… Και ο Λίο θα πρέπει να ξανακερδίσει από την αρχή την καρδιά της γυναίκας που αγαπά.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 14 Φεβρουαρίου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης