Το Exile Room κάνει για πρώτη φορά μακροβούτι στην ελληνική τεκμηρίωση, που όχι μόνο ζει και βασιλεύει, αλλά κρύβει μέσα της απύθμενο ταλέντο. Και δεν χρειάστηκε καν να ψάξουμε πολύ μακριά. Προβάλλοντας ταινίες που έχουν κάνει άνθρωποι της διπλανής καρέκλας, ελπίζουμε να ξυπνήσουμε την επιθυμία σε όλους όσους μας χτυπάνε την πόρτα να αναλάβουν κινηματογραφική δράση και να γίνουν πρωταγωνιστές της δικής τους ιστορίας. Μπορεί η επόμενη προβολή να είναι η δική σας!

PERAH ISTAR

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέμπτη 5/4 @ 9μμ στο Exile Room

Πίσω από τον ‘εξωτικό’ αυτό τίτλο, βρίσκονται τα ταπεινά, κοινά περιστέρια, τόσο ταπεινά και κοινά που παρότι πετάνε κατά χιλιάδες πάνω από τα κεφάλια μας δεν τα βλέπουμε καν! Όχι όλοι, φυσικά. Τα περιστέρια δεν θεωρούνται τυχαία τα πιο αμφιλεγόμενα ζώα στον πλανήτη. Ξεσηκώνουν πάθη. Είναι αστικά παράσιτα, απεικόνιση του Αγίου Πνεύματος, ρυπογόνος παράγοντας, σύμβολο ειρήνης, τροφή, απειλή για τη δημόσια υγεία, πηγή έμπνευσης. Και επιπλέον αόρατα!
Σκηνοθέτες: Ελισάβετ Λαλουδάκη, Massimo Pizzocaro

Επίσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΚΑΤΙΝΟΥΛΑ

Πέμπτη 5/4 @ 10:15μμ στο Exile Room

Κάιρο 2010. H Κατινούλα γέρασε, αλλά ακόμα υπηρετεί μια συνομήλική της Ελληνίδα της Αιγύπτου. Κάνει τις δουλειές τού σπιτιού, παζαρεύει με τους Αιγύπτιους στο παζάρι, τιμάει την κάθε μέρα κι ας έγιναν όλοι οι αγαπημένοι της γελαστές φωτογραφίες. Πού πήγαν τόσοι άνθρωποι; Πού πήγαν τα χρόνια; Δε βαριέσαι. Άστα να πάνε εκεί που πάνε…
Σκηνοθέτης: Μύρνα Τσάπα

Οι προβολές ελληνικών ντοκιμαντέρ θα συνεχιστούν την Πέμπτη 19/4

Μετά από κάθε ταινία θα ακολουθήσει Q&A με τους σκηνοθέτες. Είσοδος δωρεάν!
Αθηνάς 12, 3ος όροφος, απέναντι από τη στάση Μετρό Μοναστηράκι (τηλ 210 3223395) www.exileroom.gr

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης