Δεκαπέντε λεπτά χειροκροτούσαν οι Ρομάν Πολάνσκι, Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, Βάλτερ Σάλες, Αμπάς Κιαροστάμι, οι αδερφοί Νταρντέν, ο Αλεξάντερ Πέιν,ο Κλόντ Λελούς και πολλοί άλλοι διάσημοι, οι οποίοι παρέμειναν όρθιοι όταν έπεσε η αυλαία της ταινίας «Amour» του Μίκαελ Χάνεκε. Στις τιμητικές θέσεις βρισκόταν και η Φοίβη Οικονομοπούλου, σύζυγος του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Ο Aυστριακός σκηνοθέτης αγκάλιασε τους πρωταγωνιστές Ζάν Λουί Τρεντινιάν, Εμμανουέλ Ριβά και Ιζαμπέλ Ιπέρ, η οποία δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα της. Ο Ζάν Λουί Τρεντινιάν, ο οποίος είχε αποσυρθεί από την μεγάλη οθόνη επί δεκατέσσερα χρόνια, δήλωσε στην συνέντευξη τύπου ότι ο Χάνεκε τον ταλαιπώρησε πολύ, γιατί είναι από τους πιο απαιτητικούς σκηνοθέτες, ωστόσο χθες δικαιώθηκε από την ενθουσιώδη υποδοχή της ταινίας. Η παρουσία του μεγάλου Γάλλου ηθοποιού στο φεστιβάλ των Καννών, αποτελεί μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του, μετά τον θάνατο της κόρης του, Μαρί Τρεντινιάν πριν από 12 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο παγκόσμιος κινηματογράφος υποκλίθηκε στην πρεμιέρα της ταινίας του Χάνεκε, ο οποίος υπογράφει μια συγκλονιστική ταινία για τα τελευταία στάδια της ζωής, τον πόνο, την απώλεια, την αρρώστια. Σύμφωνα με τα προγνωστικά, φαίνεται να είναι ήδη το φαβορί του φεστιβάλ των Καννών 2012.

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης