Ο Σέρχιο Ράμος δεν θα ενισχύσει την εθνική Ισπανίας στην τελική φάση του EURO 2020, καθώς ο τεχνικός της «ρόχα», Λουίς Ενρίκε, απέκλεισε τον αρχηγό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος από την αποστολή.

Ο 35χρονος σέντερ μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε τον περασμένο Μάρτιο τις 180 συμμετοχές με την εθνική ομάδα, αλλά στη διάρκεια της σεζόν 2020-21 αντιμετώπισε προβλήματα με τραυματισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι «κατέγραψε» συνολικά 15 εμφανίσεις στο ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ αγωνίστηκε σε μόνο πέντε παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις μέσα στο 2021, το τελευταίο εκ των οποίων ήταν η ήττα 2-0 της «βασίλισσας» από την Τσέλσι, στον αγώνα ρεβάνς για την ημιτελική φάση του Champions League στις 5 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λουίς Ενρίκε ανακοίνωσε τα ονόματα 24 παικτών που κάλεσε στην εθνική, ενώ επιτρέπονται 26 ποδοσφαιριστές στην αποστολή κάθε αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για το τουρνουά.

Στους «εκλεκτούς του Ισπανού ομοσπονδιακού τεχνικού συμπεριλαμβάνεται και ο Εϊμερίκ Λαπόρτ της Μάντσεστερ Σίτι, την «αλλαγή» εθνικότητας του οποίου (από τη Γαλλία στην Ισπανία) ενέκρινε στα μέσα του μήνα η FIFA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν συμπεριέλαβα τον Ράμος, επειδή δεν έχει μπορέσει να παίξει πολύ αυτή τη σεζόν, ειδικά από τον Ιανουάριο δεν είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και σε κάποιες στιγμές δεν έκανε καν προπόνηση στο σύλλογό του» τόνισε χαρακτηριστικά ο Λουίς Ενρίκε σε συνέντευξη Τύπου και συνέχισε:

«Δεν ήταν εύκολο, αλλά τον πήρα τηλέφωνο χθες βράδυ και είχαμε μια δύσκολη και σκληρή συνομιλία. Αισθάνομαι άσχημα, επειδή είναι ένας παίκτης που ήταν πάντα στο κορυφαίο επίπεδο και έχει μέλλον με την εθνική ομάδα. Είναι μια απόφαση που πήρα για το καλό της εθνικής ομάδας και των παικτών ως σύνολο».

Δεδομένου ότι και ο Ντάνι Καρβαχάλ απουσιάζει από τις κλήσεις του Λουίς Ενρίκε λόγω τραυματισμού, δεν υπάρχουν παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης στην αποστολή της εθνικής Ισπανίας, ενώ σε αυτή βρίσκονται μόλις τρεις ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα και δύο από την πρωταθλήτρια Ατλέτικο. Στο μεταξύ, έκπληξη αποτελεί η επιστροφή του Θέσαρ Αθπιλικουέτα στην εθνική Ισπανίας, καθώς ο αμυντικός της Τσέλσι φόρεσε για 25η -και τελευταία μέχρι σήμερα- φορά τη φανέλα με το εθνόσημο το 2018. Επίσης, ο Ενρίκε έκανε την έκπληξη και κάλεσε στην αποστολή τους (επιθετικούς) Αντάμα Τραορέ και Πάμπλο Σαράμπια, αντί για τον Ιάγκο Άσπας της Θέλτα, ο οποίος ήταν ο δεύτερος καλύτερος Ισπανός σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Η εθνική Ισπανίας μετέχει στον 5ο όμιλο του EURO 2020, στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπίσει στο «Καρτούχα» της Σεβίλης τη Σουηδία (14/6), την Πολωνία (19/6) και τη Σλοβακία (23/6).

Οι εκλεκτοί του Ισπανού ομοσπονδιακού:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ουνάι Σιμόν (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Νταβίντ ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ρόμπερτ Σάντσεθ (Μπράιτον)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Χοσέ Γκαγιά (Βαλένθια), Τζόρντι Άλμπα (Μπαρτσελόνα), Πάου Τόρες (Βιγιαρεάλ), Εϊμερίκ Λαπόρτ (Μάντσεστερ Σίτι), Έρικ Γκαρσία (Μάντσεστερ Σίτι), Ντιέγκο Γιορέντε (Λιντς), Θέσαρ Αθπιλικουέτα (Τσέλσι), Μάρκος Γιορέντε (Ατλέτικο Μαδρίτης)

 

ΜΕΣΟΙ: Σέρχιο Μπούσκετς (Μπαρτσελόνα), Ρόντρι Ερνάντεθ (Μάντσεστερ Σίτι), Πέδρι Γκονθάλεθ (Μπαρτσελόνα), Τιάγκο Αλκάνταρα (Λίβερπουλ), Κόκε Ρεσουρεκθιόν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Φαμπιάν Ρουίθ (Νάπολι)

 

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ντάνι Όλμο (Λειψία), Μίκελ Ογιαρθάμπαλ (Σοσιεδάδ), Άλβαρο Μοράτα (Γιουβέντους), Χεράρδ Μορένο (Βιγιαρεάλ), Φεράν Τόρες (Μάντσεστερ Σίτι), Αντάμα Τραορέ (Γουλβς), Πάμπλο Σαράμπια (Παρί Σεν Ζερμέν)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης