Στον αγώνα της Εθνικής μας με την Πολωνία αναφέρθηκαν τα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κάνοντας μνεία για το πέναλτι που χάθηκε, τη φιέστα των διοργανωτών Πολωνών που «χάλασε», καθώς δεν κατάφεραν να αποσπάσουν τη νίκη, αλλά και τα χαμόγελα των Ελλήνων από την ισοπαλία εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα η γαλλική «Le Monde» έγραψε: «Πολωνία- Ελλάδα: “Τα σχέδια της πολωνικής ομάδας απέτυχαν”». «Η Ελλάδα χάλασε σε ένα βαθμό τη φιέστα των Πολωνών που ήθελαν τη νίκη με λύσσα την Παρασκευή στο εναρκτήριο παιχνίδι του Euro 2012 (1-1)», προσθέτει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η "Repubblica" στην πρώτη της σελίδα φιλοξένησε τη φωτογραφία του Δ. Σαλπιγγίδη«Η Ελλάδα διατήρησε την ισοπαλία», γράφει η ιταλική «La Repubblica» και προσθέτει: «Η Ελλάδα είναι ασυγκράτητη. Μια πικρή ισοπαλία για την Πολωνία». Η εφημερίδα μάλιστα, κάνει λόγο για «κουράγιο της Ελλάδας» που «κατάφερε να αντιδράσει», έχοντας μείνει αφενός πίσω στο σκορ κι αφετέρου με δέκα παίκτες.

Ο βρετανικός «Guardian», περισσότερο αποστασιοποιημένος από την ιταλική εφημερίδα αναφέρει στον τίτλο του ρεπορτάζ του: «Euro 2012: Πολωνία κι Ελλάδα: Έμειναν και οι δυο με 10 παίκτες στο εναρκτήριο παιχνίδι». «Ήταν η αρχή για ένα τουρνουά για τους διοργανωτές του οποίου μπορεί να ήταν δυσάρεστη, αλλά τουλάχιστον δεν ήταν βαρετή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ελληνική ομάδα επιδιώκει μια αθλητική χαρά ως αντίδοτο στην οικονομική κρίση της χώρας», αναφέρει στον μεσότιτλο του άρθρου της η ισπανική «El País», το οποίο τιτλοφορείται: «Το ποδόσφαιρο ως ένα μέσο διαφυγής». Μάλιστα, η εφημερίδα προχωρά ένα βήμα παρακάτω, κάνοντας λόγο για την κατάκτηση του Ευρωπ¬¬αϊκού το 2004, στην Πορτογαλία. Τότε, όπως και τώρα, το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής ήταν απέναντι στη διοργανώτρια χώρα, όπως και το τελευταίο που την έστεψε νικήτρια.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης