Ένα πρόσφατα αποχαρακτηρισμένο υπόμνημα αναφέρει πως πράκτορες της CIA, το 1991, περιέγραψαν δύο Ρώσους επιστήμονες που διεξήγαγαν πειράματα σχετικά με την υπεραισθητική αντίληψη, γνωστή ως ESP, η οποία είναι η ικανότητα να αποκτάει κανείς πληροφορίες ή να επηρεάζει φυσικά αντικείμενα χρησιμοποιώντας μόνο το μυαλό του. Το υπόμνημα υποστηρίζει ότι ένας από τους Ρώσους επιστήμονες είχε «τελειοποιήσει» τις μεθόδους του.

Ένα σύντομο έγγραφο σχετικά με το θέμα δημοσιεύτηκε στο Black Vault, ένα διαδικτυακό αρχείο αποχαρακτηρισμένων κυβερνητικών εγγράφων που συνήθως λαμβάνονται έπειτα από δημόσιο αίτημα του ιδρυτή του ιστότοπου, John Greenewald.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι σαφές για ποιον λόγο δημιουργήθηκε το αποχαρακτηρισμένο έγγραφο, αλλά περιγράφει λεπτομερώς την παράξενη έρευνα δύο Σοβιετικών επιστημόνων που πραγματοποίησαν πειράματα ESP στη δεκαετία του 1980.

Ο ένας, ο Konstantin Buteyko, υποστηρίζεται ότι «τελειοποίησε τη μέθοδό του» στο ESP πραγματοποιώντας πειράματα στα οποία έβαζε έναν εθελοντή στη μέση ενός δωματίου που είχε δύο κοίλους καθρέφτες στις αντίθετες πλευρές. Το έγγραφο αναφέρει ότι οι ερευνητές πίστευαν πως «οι καθρέφτες συγκέντρωναν την τηλεπαθητική ενέργεια».

Ένας ειδικός «επικεντρωνόταν στη μετάδοση τηλεπαθητικής ενέργειας στον ασθενή, καθώς και στη συναισθηματική εμπειρία και στη δυσφορία του ασθενούς» σε μια προσπάθεια να «μεταδώσει βιοενέργεια» στον ασθενή και να τον βοηθήσει να ελέγξει ή να θεραπεύσει διάφορες ασθένειες που κυμαίνονται από το άσθμα έως τις καρδιακές παθήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η CIA αποκάλυψε ότι το ερευνητικό ινστιτούτο όπου εργάστηκε ο Buteyko έλαβε 450.000 ρούβλια για να ερευνήσει την επίδραση του Agent Orange, ενός ζιζανιοκτόνου που χρησιμοποιούνταν σε χημικούς πολέμους, στο ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα. Το 1987 και το 1988, περίπου 3.000 ασθενείς υποβλήθηκαν σε «μη παραδοσιακή ιατρική περίθαλψη» στο ινστιτούτο, συμπεριλαμβανομένης της «χρήσης τηλεπαθητικών μεθόδων».

Ένας δεύτερος επιστήμονας, ο Vlail Kaznacheev, χαρακτηρίστηκε ως «γνωστή ηγετική φιγούρα στο ESP» και είχε βοηθήσει στη διεξαγωγή πειραμάτων στα οποία οι εθελοντές «προσπαθούσαν να μεταδώσουν ο ένας στον άλλον εικόνες γεωμετρικών σχημάτων, όπως τετράγωνα ή κύκλους».

Ο Greenewald, στον ιστότοπό του, είπε ότι το έγγραφο του παραχωρήθηκε τον Νοέμβριο του 2020 αφότου υπέβαλε αίτημα στην Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας για έγγραφα που σχετίζονται με το ESP.

Αρχικά η Υπηρεσία βρήκε αρχεία της CIA που ήταν απόρρητα, αλλά ο Greenewald άσκησε έφεση και ο οργανισμός αποκάλυψε ένα από τα έγγραφα και το έδωσε στη διάθεση του κοινού. Σε επιστολή προς τον Greenewald, η CIA ανέφερε ότι ένα έγγραφο για το ESP πρέπει να παραμείνει απόρρητο.

Το ESP υπήρξε αντικείμενο ερευνών στη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Το αν είναι αληθινό φαινόμενο είναι κάτι που διχάζει του ειδικούς μέχρι και σήμερα.

Πηγή: Guardian

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης