Όταν η πρώτη ένδειξη εξωγήινης ζωής μας έρθει από το διάστημα, δεν θα είναι ένα τεράστιο UFO που αιωρείται πάνω από τη Νέα Υόρκη, αλλά τα σκουπίδια ενός εξωγήινου πολιτισμού.

Ο Avi Loeb, πρόεδρος του Τμήματος Αστρονομίας του Χάρβαρντ, πιστεύει ότι έχει ήδη βρει μερικά από αυτά τα σκουπίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βιβλίο του «Εξωγήινος: Το πρώτο σημάδι της ευφυούς ζωής πέρα ​​από τη Γη», ο καθηγητής αναφέρεται σε ένα αντικείμενο που πρόσφατα εισήλθε στο ηλιακό μας σύστημα και δεν ήταν απλώς μια πέτρα, αλλά ένα κομμάτι εξωγήινης τεχνολογίας.

Το εν λόγω αντικείμενο ταξίδεψε προς το ηλιακό μας σύστημα από την κατεύθυνση του Vega, ενός κοντινούς αστεριού 25 έτη φωτός μακριά, και εισήλθε στην τροχιά του ηλιακού μας συστήματος στις 6 Σεπτεμβρίου 2017.

Στις 9 Σεπτεμβρίου, η τροχιά του το έφερε πιο κοντά στον ήλιο. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, πέρασε με περίπου 58.900 μίλια την ώρα σε τροχιακή απόσταση από την Αφροδίτη και στη συνέχεια, στις 7 Οκτωβρίου, πέρασε κοντά ​​από τη Γη πριν «κινηθεί γρήγορα προς τον αστερισμό του Πήγασου», γράφει ο Loeb στο βιβλίο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αντικείμενο εντοπίστηκε για πρώτη φορά από παρατηρητήριο στη Χαβάη, το οποίο φιλοξενεί το Τηλεσκόπιο Πανοραμικής Έρευνας και το Σύστημα Ταχείας Απόκρισης (Pan-STARRS), γνωστό και ως το τηλεσκόπιο με την υψηλότερη ευκρίνεια στη Γη.

Πηγή: New York Post

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης