Το καλοκαίρι του 1947 ένα δυστύχημα στο Roswell απασχόλησε ιδιαίτερα τον Τύπο. Στο πρωτοσέλιδο της τοπικής εφημερίδας αναγραφόταν ότι ο στρατός στο Roswell ανακάλυψε ένα «ιπτάμενο πιατάκι» σε ένα ράντσο του Νέου Μεξικού αφότου ελαφριά αλλά ανθεκτικά υλικά, που έμοιαζαν με μέταλλο, είχαν σκορπίσει στην περιοχή.

«Το γραφείο πληροφοριών της 509ης Ομάδας βομβαρδισμού στο Roswell Army Air Field ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ότι ο στρατός έθεσε υπό την κατοχή του ένα Flying Saucer», ανέφερε η Roswell Daily Record στις 8 Ιουλίου 1947.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δήλωση δόθηκε από τον Jesse Marcel Sr., ο οποίος ήταν ο πρώτος που βρέθηκε στη σκηνή και ηγήθηκε της έρευνας, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ήταν κομμάτια από ένα εξωγήινο όχημα.

Ωστόσο, λίγο μετά τα πρωτοσέλιδα της ανακάλυψης «UFO», το Τμήμα Πολέμου στην Ουάσιγκτον δημοσίευσε μια δήλωση που ισχυριζόταν ότι τα συντρίμμια ήταν από ένα μετεωρολογικό μπαλόνι.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δήλωσε ότι το μετεωρολογικό μπαλόνι ήταν μέρος του αερομεταφερόμενου συστήματος του Project Mogul που εφευρέθηκε από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και το Ωκεανογραφικό Ίδρυμα Woods Hole και σχεδιάστηκε για να αναζητήσει στην ατμόσφαιρα αδύναμους αντηχείς από εκρήξεις πυρηνικών δοκιμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Marcel πέθανε στις 24 Ιουνίου 1986, αλλά η ιστορία του συνεχίζει να ζει χάρις στα εγγόνια του, Jesse Marcel III και John Marcel, οι οποίοι είπαν στο DailyMail.com ότι ο παππούς τους δεν αμφισβήτησε, ούτε άλλαξε ποτέ λεπτομέρειες σχετικά με αυτό που είδε εκείνη την ημέρα.

«Ήταν αυτός που πλήρωσε το τίμημα», είπε ο Jesse, και ισχυρίστηκε ότι ο παππούς του «διατάχθηκε» να αρνηθεί αυτό που ήταν πραγματικά στο σημείο της συντριβής. «Ήταν ο επικεφαλής πληροφοριών στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού και ακολούθησε τις εντολές του. Στην ουσία, ήταν στην καρδιά της ιστορίας και στην καρδιά της συνωμοσίας ή της συγκάλυψης», εξήγησε ο εγγονός.

Η μόνη υλική απόδειξη που απομένει από αυτό το μυστήριο είναι το ημερολόγιο του Marcel Sr., το οποίο πρόκειται να αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια της σειράς του History Channel «Roswell: The First Witness», που θα χωριστεί σε τρία μέρη και θα προβληθεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου.

Η εκπομπή ακολουθεί την έρευνα των Marcel, μαζί με τον οικοδεσπότη και πρώην πράκτορα της CIA, Ben Smith.

«Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι το ημερολόγιο πέρασε από τα χέρια του παππού μας, στου πατέρα μας και τώρα στα δικά μας», είπε ο Jesse. «Μέσα υπάρχουν ένα σωρό φλυαρίες που δεν ταιριάζουν πραγματικά με το ποιος ήταν ο παππούς μας».

Ο Smith έχει δει επίσης το ημερολόγιο, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο, δείχνει μια αλλαγή στην ψυχική κατάσταση του Marcel Sr. «Υπάρχουν κενά στο ημερολόγιο που δεν είναι ξεκάθαρα, αλλά θα μπορούσε να είναι ένας μυστικός κώδικας», ισχυρίστηκε. «Ήρθα σε αυτό το ουδέτερο έδαφος. Ήθελα να διαχωρίσω την αλήθεια από τη μυθοπλασία και το γνωστό από το άγνωστο», εξήγησε ο Smith. «Αν πίστευα ότι δεν υπήρχε κάτι περισσότερο στην ιστορία, δεν θα είχα αναλάβει το project».

Ο Smith είπε ότι η έρευνα διήρκεσε περισσότερο από έναν χρόνο. Εκείνος και οι Marcel άρχισαν να μιλούν με τις στενές επαφές του Marcel Sr. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης επιστημονικές μέθοδοι για τη διερεύνηση του τόπου συντριβής – ο Smith χρησιμοποίησε τεχνολογία πολυφασματικών εικόνων για να εντοπίσει τυχόν ξένα σώματα μέσω της χημικής τους σύνθεσης.

«Δεν είμαι πεπεισμένος ότι είναι ένα μπαλόνι», είπε ο Smith. «Αλλά δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη».

«Ο Jesse έκανε το καθήκον του. Ήταν ένας έξυπνος, ικανός αξιωματικός που γνώριζε την αξία και τη σημασία των μυστικών. Δεν άλλαξε ποτέ τις δηλώσεις του. Ήταν η ίδια απλή ιστορία».

Jesse Marcel III και John Marcel

Τα συντρίμμια ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά από τον W.W. «Mac» Brazel, ο οποίος μετέφερε τα πρόβατά του σε ένα κοντινό ρέμα.

Ο Brazel και ένας φίλος του, ο Will Proctor, ισχυρίστηκαν ότι εντόπισαν «περίεργα κομμάτια μετάλλου και συντρίμμια διάσπαρτα σε όλο το Foster Ranch».

«Βρήκαν περίεργα κομμάτια αλουμινόχαρτου που δεν μπορούσαν να κοπούν, να καούν ή να τσαλακωθούν. Το σημείο της συντριβής βρισκόταν στη μέση του πουθενά», εξήγησε ο Jesse. «Ο τρόπος με τον οποίο τα βρήκαν ήταν ένα κοπάδι προβάτων που αρνήθηκε να διασχίσει το χωράφι για να φτάσει σε μια πηγή νερού. Ακόμα και τα ζώα είχαν την αίσθηση ότι κάτι υπήρχε και δεν ήθελαν να πάνε».

Μετά την ανακάλυψη, ο Marcel κλήθηκε να πραγματοποιήσει μια διεξοδική έρευνα για τα συντρίμμια.

Ο Marcel, ο οποίος έπαιξε βασικό ρόλο στην πτώση των ατομικών βομβών πάνω από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι το 1945, είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του σχετικά με τα μετεωρολογικά μπαλόνια και ο Jesse είπε ότι το να βλέπεις κάποιον να μην μπορεί να τα ταυτοποιήσει ήταν «παράλογο».

«Είχε εξετάσει τα συντρίμμια και διαπίστωσε ότι δεν ήταν από ανθρώπινα χέρια», συνέχισε ο Jesse.

Ο Marcel ήταν καπνιστής εκείνη την περίοδο και έβγαλε έναν αναπτήρα από την τσέπη του σε μια προσπάθεια να λιώσει το μέταλλο ή να το ζεστάνει – σύμφωνα με το ημερολόγιό του δεν έγινε τίποτα, είπαν τα εγγόνια του.

Τα συντρίμμια συλλέχθηκαν και μεταφέρθηκαν στη βάση του Roswell όπου ο Marcel και οι συνεργάτες του προσπάθησαν να προσδιορίσουν την πηγή της προέλευσής τους και το είδος του υλικού με το οποίο είχαν κατασκευαστεί.

Ο Marcel έπιασε ένα τρυπάνι μόλις έφτασε στη βάση, σύμφωνα με τον Jesse και τον John, και προσπάθησε να τρυπήσει ένα από τα κομμάτια, αλλά είπε ότι οι λεπίδες έσπασαν μόλις ήρθαν σε επαφή με τα συντρίμμια. Ο Marcel περιέγραψε τα συντρίμμια στα εγγόνια του ως ελαφριά, αλλά ανθεκτικά.

Jesse Marcel Sr.

Μερικά ήταν σαν ράβδοι χαραγμένοι με «εξωγήινη γραφή», σύμφωνα με τον Marcel και έμοιαζαν μεταλλικά, πλαστικά και σαν οπτικές ίνες.

«Είπε ότι υπήρχαν ίνες γυαλιού και οπτικές ίνες που ίσως προέρχονταν από τους υπολογιστές του πλοίου», είπε ο John.

«Όταν ο παππούς μου επέστρεψε στο σπίτι με τα συντρίμμια, ο μπαμπάς μας το κοίταξε με ένα λαμπερό φως και είδε ένα μωβ φως μέσα, με ένα σύμβολο που ισορροπούσε μια μπάλα στη κορυφή».

Ο Jesse είπε ότι ο πατέρας τους παρότρυνε τον παππού τους να έρθει να ρίξει μια ματιά.

«Ο παππούς μου είπε: μπορεί να είσαι το πρώτο άτομο στη Γη που βλέπει εξωγήινη γραφή», είπε η Jesse. «Πιθανώς να λέει πώς χρησιμοποιείται η τουαλέτα».

Παρόλο που ο Marcel Sr. είπε ότι δεν είδε ένα ζωντανό ον στο χώρο του Roswell, ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν πολλά άλλα σημεία συντριβής την ίδια περίοδο, όπου άλλοι ερευνητές δήλωσαν ότι είδαν κάτι που ζούσε ή ήταν κάποτε ζωντανό.

«Το γεγονός αυτό δημιούργησε μεγάλη πίεση για τον παππού μας», είπε ο Jesse.

«Ένιωσε ότι ήταν το σωστό άτομο, στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή και ήταν πολύ τυχερός που ήταν αυτός – ακόμα και μετά από όλη την πίεση».

«Ήταν επικεφαλής πληροφοριών για τον προγραμματισμό βομβαρδισμού του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οπότε ήξερε πώς να προστατεύσει μυστικά και ήταν κάποιος που επέλεξαν να δει τα συντρίμμια, κάτι που λέει πολλά».

Πηγή: dailymail.co.uk

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης