Την πεποίθηση ότι η επόμενη μέρα των εκλογών του Μαΐου θα είναι μια μέρα με θετικό αποτέλεσμα για την «Ελιά», το ΠΑΣΟΚ, τη δημοκρατική παράταξη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης θα βρεθούν μπροστά στο αδιέξοδο της πραγματικότητας, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, κατά την ομιλία του σε προεκλογική εκδήλωση της «Ελιάς» στην Καλαμαριά.

«Η επόμενη μέρα θα είναι μια μέρα θετικού αποτελέσματος για την “Ελιά”, το ΠΑΣΟΚ, και τη δημοκρατική παράταξη. Είμαι βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι δυνάμεις που νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίσουν σε αυτό το αντιφατικό και ανιστόρητο πολωτικό κλίμα της δήθεν αντιπαράθεσης μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, θα βρουν το αδιέξοδο της πραγματικότητας, που θα αναδείξει ως παράγοντα σταθερότητας και ισορροπίας στη χώρα την “Ελιά”, τη δημοκρατική παράταξη», είπε ο κ. Μανιάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισήμανε ότι η «Ελιά», η δημοκρατική παράταξη, αποτελεί τον κρίσιμο κρίκο, τον βασικό συντελεστή σταθερότητας, όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και ολόκληρης της χώρας και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε αυτό το κρίσιμο και εξαιρετικά ενδιαφέρον μεταίχμιο, να έχουμε ξεπεράσει όλα τα χρόνια της ύφεσης και να βρισκόμαστε μέσα στο 2014 μπροστά στη μεγάλη πρόκληση : Τις θυσίες του ελληνικού λαού να τις μετουσιώσουμε επιτέλους σε ελπίδα, αισιοδοξία και χαμόγελο. Τα πρώτα μηνύματα έχουν αρχίσει ήδη να έρχονται από τις ίδιες τις αγορές. Τα δημοσιονομικά μεγέθη μας έχουν επιτρέψει να συζητούμε πλέον για διανομή του κοινωνικού πλεονάσματος και την επιστροφή των χρεωστούμενων από το ελληνικό δημόσιο στους προμηθευτές και τους παρόχους υπηρεσιών».

Σε ότι αφορά στο ΠΑΣΟΚ ο υπουργός υπογράμμισε: «Θέλω να τονίσω, με κάθε έμφαση, ότι το ΠΑΣΟΚ, ως βασικός πυλώνας στήριξης της Κεντροαριστεράς, της δημοκρατικής παράταξης, ως βασικός πυλώνας στήριξης του ευρωψηφοδελτίου της “Ελιάς”, αποτελεί αυτό που μπορεί να συνιστά και τη μεγάλη ελπίδα της πατρίδας και της κοινωνίας. Είμαστε πολύ περισσότεροι από ότι δείχνουν τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα. Η δημοκρατική παράταξη, οι κεντροαριστεροί πολίτες, οι πολίτες που πιστεύουν στο σοσιαλισμό και στη δημοκρατία, ξεπερνούν το 20%. Έχουμε ανάγκη όλοι μαζί να πείσουμε, με ενότητα δυνάμεων, με όραμα και με ρεαλισμό, ότι οι θυσίες στις οποίες υποβλήθηκε ο ελληνικός λαός, με μπροστάρη το ΠΑΣΟΚ- που δεν δίστασε να λειτουργήσει πατριωτικά και σε βάρος της πολιτικής και παραταξιακής του υπόστασης – ότι ήρθε πια η ώρα να περάσουμε στην επόμενη φάση. Στη φάση του πως μπορούμε να προτείνουμε στην ελληνική κοινωνία ένα θετικό πρόσημο, μια προοδευτική αντιμετώπιση του σήμερα και του αύριο του τόπου. Είμαστε πια μια χώρα που έχει βαθιά ανάγκη να ξαναβρεί τους δεσμούς και θεσμούς κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής. Να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Είμαστε εδώ έχουμε το σχέδιο, έχουμε την αποφασιστικότητα. Αυτό που ζητάμε από τον ελληνικό λαό είναι στις 18 και στη συνέχεια στις 25 Μαΐου να σταλεί ένα μήνυμα πολιτικής σταθερότητας για τη χώρα κι ένα μήνυμα αισιοδοξίας και προοπτικής».

Στην εκδήλωση μίλησαν, επίσης, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Νίκος Μπίστης, Εύα Καϊλή, Βίκη Μάτσικα και τη συζήτηση συντόνισε ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ Χρόνης Μακρίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης