Την πεποίθηση ότι είναι τελικά εφικτή η επανένωση της Κύπρου εκφράζει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, σε συγχαρητήρια ανακοίνωση με την ευκαιρία της 56ης επετείου της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κύπρου, συγχαίροντας εκ μέρους του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και του αμερικανικού λαού τον κυπριακό λαό.

«Οι δεσμοί φιλίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας της Κύπρου και των ΗΠΑ έχουν τις ρίζες τους στις κοινές αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας και μπορεί να τις δει κάποιος στις κοινές προσπάθειές μας για την προώθηση της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας για όλους τους πολίτες μας. Δρούμε από κοινού για να προωθήσουμε την οικονομική ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων της Κύπρου, την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων, την εμβάθυνση της ενεργειακής συνεργασίας μας, την αντιμετώπιση του βίαιου εξτρεμισμού, καθώς και τον περιορισμό της διάδοσης επικίνδυνων όπλων» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Τζον Κέρι σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει πως καθώς η Κύπρος σηματοδοτεί τη σημαντική αυτή επέτειο, οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στην εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στη μακροχρόνια διαίρεση του νησιού.

«Οι Κύπριοι ηγέτες έχουν επιδείξει τεράστια αφοσίωση, υπομονή και επιμονή στην αναζήτηση μιας συμφωνίας για μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Και πιστεύω πραγματικά ότι μια επανενωμένη Κύπρος είναι τελικά εφικτή» καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης