«Στις 25 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή υπογραφής των συμβάσεων για τις υπηρεσίες του λιμανιού Λεμεσού» δήλωσε σήμερα ο Κύπριος υπουργός Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο υπουργός ανέφερε πως σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των λιμανιών, έχει οριστεί ημερομηνία υπογραφής των συμβάσεων για τη Δευτέρα στο Προεδρικό στις 10.30.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα θα υπογραφούν τρεις συμβάσεις για τις θαλάσσιες υπηρεσίες, το τερματικό εμπορευματοκιβωτίων και το τερματικό πολλαπλών χρήσεων.

«Αρχίζει η μεταβατική περίοδος μέχρι εννέα μήνες και τέλος Ιανουαρίου του 2017 θα αναλάβουν αυτοί εξ ολοκλήρου τη διαχείριση του λιμανιού. Στο ενδιάμεσο διάστημα της μεταβατικής περιόδου θα μπορέσουν να ρυθμιστούν οποιαδήποτε θέματα, ώστε να γίνει ομαλά η μετάβαση της διαχείρισης» επεσήμανε.

Ερωτηθείς για τους εργαζομένους στο λιμάνι Λεμεσού, ο υπουργός είπε ότι με την έναρξη της μεταβατικής περιόδου και με την πάροδο κάποιων ημερών θα ανοίξει το σχέδιο εθελοντικής πρόωρης αφυπηρέτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι το σχέδιο αυτό κλείνει δύο μήνες μετά την έναρξή του «και αφότου αποφασιστεί ποιοι από τους εργαζομένους θα αποσπαστούν στο Δημόσιο, θα ξανανοίξει το σχέδιο ώστε να μπορέσουν, αν το επιθυμούν κάποιοι από τους οποίους θα αποσπαστούν στο Δημόσιο, να το ξανασκεφτούν». Είπε ακόμη ότι έχουν ήδη εντοπιστεί οι πιθανοί τόποι όπου θα αποσπαστούν.

Ερωτηθείς για την εγκατάσταση στη Λεμεσό των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι «όσον αφορά την Total, έχουν αρχίσει τον διαγωνισμό για τις υπηρεσίες που θα τους προσφερθούν για σκοπούς γεώτρησης, την οποία τοποθετούν τέλος του χρόνου. Με τις άλλες δύο εταιρείες (Noble και ΕΝΙ) είχαμε σειρά συναντήσεων μαζί τους. Παρακολουθώ στενά το θέμα για να διασφαλίσουμε τη συναίνεσή τους και να δούμε ποιες υποδομές χρειάζονται για τη μεταφορά τους στη Λεμεσό».

Πηγή: philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης