Το Ανώτατο Δικαστήριο στην Κύπρο, απέρριψε αίτημα για ακύρωση εντάλματος έρευνας και σύλληψης, σχετικά με υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο πατέρας ενός μικρού κοριτσιού.

Η συγκεκριμένη περίπτωση έρχεται στο φως μέσα από τη χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στο οποίο προσέφυγε ο πατέρας, στην προσπάθειά του να ακυρώσει το ένταλμα έρευνας που εκδόθηκε για την οικία του και κατ’ επέκταση για τον έλεγχο στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ένταλμα λοιπόν παραμένει σε ισχύ και αν οι ισχυρισμοί της ανήλικης κόρης του ευσταθούν, η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Τον άντρα, ο οποίος είναι διαζευγμένος, κατήγγειλε στην Αστυνομία η ίδια του η κόρη (όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος») η οποία μπήκε στον λογαριασμό που διατηρεί ο πατέρας της και διαπίστωσε ότι ο πατέρας της «συνομιλούσε με ανήλικα κορίτσια», ενώ στην αντίληψη της υπέπεσαν και κάποιες «γυμνές φωτογραφίες».

Στα θύματα του «παρουσιαζόταν ως άτομο νεότερης ηλικίας και προσκαλούσε τις ανήλικες να συναντηθούν με σκοπό να τις “ψωνίσει”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Ανωτάτου, «ανήλικο πρόσωπο, πρώτου βαθμού συγγενείας με τον ύποπτο, κατήγγειλε στην Αστυνομία πως ο αιτητής (σ.σ. ο ύποπτος) διατηρεί λογαριασμό στο facebook και ότι μέσω αυτού συνομιλεί με ανήλικα κορίτσια με τα οποία ανταλλάσσει γυμνές φωτογραφίες, παρουσιαζόμενος ως άτομο νεαρότερης ηλικίας και προσκαλώντας ανήλικες να συναντηθούν μαζί του με σκοπό να τις ‘ψωνίσει’. Ήταν η θέση του εν λόγω προσώπου ότι πέτυχε πρόσβαση στον λογαριασμό του αιτητή αφού κατείχε τους κωδικούς πρόσβασης, τους οποίους της είχε δώσει ο ίδιος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης