Παράσταση διαμαρτυρίας Κύπριων φοιτητών έξω από τουρκικό προξενείο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012, 00:52
 Παράσταση διαμαρτυρίας Κύπριων φοιτητών έξω από τουρκικό προξενείο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 10.00 το πρωί έξω από το τουρκικό προξενείο η Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών (ΠΕΟΦ), δείχνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την αντίθεσή της στην χθεσινή επίσκεψη του αρχηγού των «Γκρίζων Λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί στην Ανατολική Θράκη.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ο κ.Μπαχτσελί, έπρεπε να θεωρηθεί «Persona non Grata» στη χώρα μας, γιατί όπως τονίζουν, είναι υπεύθυνος για εχθρότητες εναντίον Ελλήνων στη Μικρά Ασία και στην Κωνσταντινούπολη αλλά και στην Κύπρο, ενώ αντ’ αυτού, στην Ελλάδα του 2012, πρόκειται να περπατήσει σε κόκκινο χαλί. Χαρακτηριστικά επισημαίνουν πως στη Δερύνεια, μέλη του κόμματος των «Γκρίζων Λύκων» χτυπούσαν μέχρι θανάτου το 1996 τον Τάσο Ισαάκ, ενώ δολοφόνησαν τον Θεόφιλο Γεωργιάδη.

«Είναι εντελώς αδιανόητο ο αρχηγός των πιο σκληροπυρηνικών Τούρκων εθνικιστών να πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας κι εμείς, σαν κράτος, άβουλοι ως συνήθως, να κρατάμε το στόμα μας κλειστό. Εάν βέβαια υπήρχε εθνικό κράτους δικαίου, ο εν λόγω κύριος με την είσοδό του σε ελληνικό έδαφος θα συλλαμβανόταν και θα οδηγούνταν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αλλά φαίνεται ότι το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η οφθαλμολογική επέμβαση στον Αντώνη Σαμαρά και οι λιποθυμίες του κυρίου Ράπανου», επισημαίνουν και προσθέτουν: «Εμείς, ως Π.Ε.Ο.Φ. δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς. Εδώ και χρόνια, για όσους μας ξέρουν, είμαστε μπροστά στον αγώνα για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού από τα κατεχόμενα εδάφη μας στην Κύπρο και σε όλες τις αλύτρωτες πατρίδες. Απαιτούμε, είτε να μην επιτραπεί η είσοδος του Ντεβλέτ Μπαχτσελί στην πατρίδα μας, είτε με το που θα εισέλθει, να συλληφθεί και να οδηγηθεί σε δικαστήριο για τα εγκλήματά του κατά των Ελλήνων», καταλήγουν σε ανακοίνωσή τους και καλούν όλο τον απανταχού ελληνισμό να δώσει βροντερό παρών αύριο έξω από το Τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης.

Πηγή:thousandnews

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012, 01:00