Από την ερχόμενη Δευτέρα όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Λύκεια και Τεχνικές Σχολές αναβάλλουν την φοίτηση των μαθητών με φυσική παρουσία, καθώς επίσης και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ωστόσο τα σχολεία της Προδημοτικής και Δημοτικής εκπαίδευσης και τα Γυμνάσια θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους κανονικά.
 
Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα κλείσουν για δύο εβδομάδες, από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, αφού είναι η περίοδος των Χριστουγέννων.

Παράλληλα, πέρα από την αναστολή των αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων για άτομα κάτω των 18, η οποία παραμένει, αναστέλλεται η λειτουργία των φροντιστηρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγκάθι οι εξετάσεις τετραμήνων

Οι καθηγητές δηλώνουν έτοιμοι να συμβάλουν με όποιον τρόπο μπορούν για να συνεχίσει η παροχή απρόσκοπτης εκπαίδευσης στα παιδιά. Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου, ανέφερε στον REPORTER πως τις αποφάσεις λαμβάνει η κυβέρνηση και οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν τη διδασκαλία μέσω τηλεκπαίδευσης.
 
Το γεγονός ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης έρχονται έναν μήνα πριν τις εξετάσεις τετραμήνων εντείνει τις ανησυχίες. «Θα αναμένουμε να δούμε τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας. Εμείς έχουμε εκφράσει τους προβληματισμούς μας, όπως έκαναν και οι γονείς και οι μαθητές. Θα περιμένουμε να δούμε πώς προχωρούμε».
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΟΛΤΕΚ, με τον πρόεδρό της, Παναγιώτη Λυσάνδρου, να υποδεικνύει στον REPORTER πως σίγουρα η απόφαση δυσχεραίνει την εκπαιδευτική διαδικασία, ωστόσο είναι κάτι που έπρεπε να γίνει, αφού η υγεία είναι πάνω από όλα.
 
«Καλώς πάρθηκε η απόφαση, επειδή η κατάσταση στα σχολεία φαίνεται ότι άρχισε να προκαλεί ανησυχία» ανέφερε.
 
Όσον αφορά στις εξετάσεις τετραμήνων, ο κ. Λυσάνδρου σημείωσε πως η κατάσταση θα πρέπει να αξιολογηθεί και μετά να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. «Δεν πρέπει να είμαστε δογματικοί. Πρέπει να αξιολογηθεί η κατάσταση όταν θα είμαστε πολύ κοντά. Το υπουργείο πρέπει να είναι έτοιμο για όλα τα δεδομένα. Ο υπουργός δεν είναι αρνητικός. Αλλά αν δεν γίνουν θα πρέπει να βρεθεί διαφορετικός τρόπος αξιολόγησης των μαθητών. Είναι ένα θέμα που πρέπει να μελετηθεί με προσοχή».

Πηγή: reporter.com.cy

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης