Συνάντηση με τον ύπατο αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου, Στίβεν Λίλι, ύστερα από αίτημα του κ. Λίλι, είχε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Λίλι συνοδευόταν από τον αναπληρωτή πολιτικό διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Αζάι Σάρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση, ο Κύπριος Πρόεδρος ενημέρωσε για την πρόσφατη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και τον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο γ.γ. γνωστοποίησε προς τους δύο ηγέτες την πρόθεσή του να προχωρήσει με τον διορισμό ειδικού απεσταλμένου.

Συζητήθηκαν, επίσης, η παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό και οι απαράδεκτες ενέργειες της Τουρκίας, ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις όσον αφορά ποια θα μπορούσαν να είναι τα επόμενα βήματα που θα επέτρεπαν, το συντομότερο δυνατόν, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να επαναρχίσει ένας πραγματικά δημιουργικός διάλογος που θα οδηγούσε στη λύση του Κυπριακού, με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης