Ξεκινά σήμερα η δίκη της 19χρονης Βρετανίδας η οποία είχε καταγγείλει ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς τον Ιούλιο του 2019 στο Παραλίμνι, ενώ στη συνέχεια απέσυρε την καταγγελία ως ψευδή.

Η είδηση που απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης σε Κύπρο, Βρετανία και Ισραήλ επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς σήμερα, Τετάρτη, η νεαρή Βρετανίδα κάθεται στο εδώλιο κατηγορούμενη για δημόσια βλάβη λόγω ψευδούς κατάθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου η ίδια υποστήριξε ότι δεν είπε ψέματα στις Αρχές, αλλά της ασκήθηκε πίεση για να αποσύρει την καταγγελία. Τότε το δικαστήριο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερη υπό όρους. Μεταξύ άλλων, όφειλε να παραδώσει τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, να παρουσιάζεται τρεις φορές την εβδομάδα στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβητού στη Λευκωσία και το όνομά της να τοποθετηθεί στον κατάλογο των ατόμων των οποίων η έξοδος από τη Δημοκρατία απαγορεύεται.

Μετά την καταγγελία της Βρετανίδας, οι γονείς της δημιούργησαν σελίδα στο Facebook για τη συγκέντρωση χρημάτων με τα οποία θα καλύψουν δικαστικά έξοδα.

Όπως έγινε γνωστό, συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 23.000 στερλίνες, εκ των οποίων 7.500 δόθηκαν από γυναίκα από το Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περίπτωση καταδίκης της προβλέπεται ανώτατη ποινή ενός χρόνου φυλάκισης και πρόστιμο 1.700 ευρώ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης