Κύπρος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λάρνακα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015, 02:57
Κύπρος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λάρνακα
Υπό έλεγχο τέθηκε γύρω στις 20.00 το βράδυ της Τρίτης η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Λεωφόρο Φανερωμένης στη Λάρνακα.

Η λεωφόρος Φανερωμένης η οποία ήταν κλειστή από τις 16.30 το απόγευμα δόθηκε στην κυκλοφορία ενώ ανοικτό είναι επίσης και το πρατήριο βενζίνης το οποίο αναγκάστηκε να κλείσει τις αντλίες του ενώ επανήλθε και το ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο κατέστη ανάγκη να διακοπεί η παροχή του.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο ο αναπληρωτής Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν επτά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τέσσερα οχήματα του Τμήματος Δασών, οχήματα της Επαρχιακής Διοίκησης και επτά εκσκαφείς του Δήμου Λάρνακας.Καθ`όλη τη διάρκεια της νύχτας, θα παραμείνουν στην περιοχή πυροσβεστικά οχήματα και εκσκαφείς που θα εργαστούν σε περίπτωση αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά κατέκαυσε ένα τέταρτο του τετραγωνικού χιλιομέτρου από βιότοπο, δηλαδή καλαμιώνες, ακακίες, άγρια βλάστηση και χόρτα.

Από τη φωτιά ευτυχώς δεν κινδύνευσαν σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή ωστόσο κατέστη αναγκαίο να κλείσουν οι αντλίες του πρατηρίου βενζίνης το οποίο βρίσκεται μπροστά από το χώρο που ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015, 03:21