Δύο ελέφαντες από το Μπαγκλαντές καταφθάνουν το Σάββατο στο αεροδρόμιο Λάρνακας και από εκεί θα μεταφερθούν απευθείας στο Πάρκο Πουλιών και Άγριων Ζώων στην Πέγεια, όπου και αναμένεται να αποτελέσουν την τουριστική ατραξιόν του καλοκαιριού.

Για τη μεταφορά των άγριων ζώων έχει δώσει καταρχήν έγκριση το Τμήμα Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για θέματα ευημερίας. Στον χώρο του πάρκου θα τεθούν σε καραντίνα οι ελέφαντες για να ελεγχθούν από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες σε θέματα υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα αναμένεται να επιθεωρήσουν τους χώρους του πάρκου λειτουργοί του Τμήματος Περιβάλλοντος για να διαπιστώσουν κατά πόσο οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τους ελέφαντες τηρούν τις διεθνείς προδιαγραφές, από τη στιγμή που τα ζώα αυτά χρειάζονται πολύ μεγάλες εκτάσεις για να μπορούν να ζήσουν στην αιχμαλωσία. Επίσης, λειτουργοί του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας θα δουν κατά πόσο διασφαλίζεται η ασφάλεια των εργαζομένων και των επισκεπτών.

Με βάση τις πρόνοιες και τις απαιτήσεις της Σύμβασης για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών Χλωρίδας και Πανίδας (CITES), ο ιδιοκτήτης του πάρκου, καθώς και η χώρα αποστολής θα πρέπει να δώσουν στοιχεία ότι οι ελέφαντες δεν αιχμαλωτίστηκαν στη ζούγκλα, αλλά γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε συνθήκες κατακράτησης σε πάρκο.

Μπορεί μεγάλος αριθμός πολιτών να αναμένει εδώ και χρόνια να καταφθάσουν στο πάρκο της Πέγειας οι πολυδιαφημιζόμενοι ελέφαντες, ωστόσο οι φιλοζωικές οργανώσεις δεν βλέπουν με καλό μάτι τον ερχομό τους στο νησί, αφού όπως υποστηρίζουν η ζωή των ελεφάντων στους ζωολογικούς κήπους είναι δύσκολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν, τη δεκαετία του ’60, ελέφαντα είχε αποκτήσει και ο ζωολογικός κήπος της Λεμεσού, αλλά πλέον δεν φιλοξενεί λόγω έλλειψης χώρου.

Πηγή: philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης