Το διάταγμα της υπουργού Εργασίας της Κύπρου, Ζέτα Αιμιλιανίδου, που καθορίζει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά την περίοδο που αρχίζει από την 13η Μαΐου 2015 μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2015 δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Το Διάταγμα περί της Ρύθμισης της Λειτουργίας των Καταστημάτων καθορίζει πως τα γενικά καταστήματα κατά την πιο πάνω περίοδο, μπορούν να παραμένουν ανοικτά από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο, όχι νωρίτερα από τις 05.00 π.μ. και όχι αργότερα από τις 22.00 το βράδυ και κατά την Κυριακή όχι νωρίτερα από τις 11.00 π.μ. και όχι αργότερα από τις 19.00 το απόγευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ειδικά καταστήματα που βρίσκονται σε ειδικές περιοχές ζώνες που καθορίζονται σε πίνακες στο διάταγμα, μπορούν να λειτουργούν, είτε με βάση το ωράριο λειτουργίας των ειδικών καταστημάτων που καθορίζεται στο άρθρο 21 του Νόμου, είτε να αναπροσαρμόζουν το ωράριό τους, ώστε να συμπίπτει με το ωράριο των γενικών καταστημάτων.

Μετά την έκδοση του διατάγματος, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πραγματοποιεί σήμερα στις 11:15 το πρωί, συνάντηση μεταξύ των μελών της για ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με το θέμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης