Κύπρος: 30 νέα περιστατικά κορωνοϊού στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020, 16:08
Κύπρος: 30 νέα περιστατικά κορωνοϊού στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων

Τριάντα νέα περιστατικά κορωνοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας Κύπρου το μεσημέρι της Δευτέρας (24/08), τα οποία προέκυψαν από την εργαστηριακή εξέταση δειγμάτων που ελήφθησαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων και μέσα από σύνολο 346 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Από αυτά, 17 άτομα εντοπίστηκαν από πτήση που έφτασε από την Ελλάδα στις 22 Αυγούστου και οι περισσότεροι συνδέονται μεταξύ τους, 10 άτομα εντοπίστηκαν από πτήση που έφτασε από το Άμστερνταμ στις 23 Αυγούστου και 3 άτομα εντοπίστηκαν από πτήση που έφτασε από το Λονδίνο στις 23 Αυγούστου.

Η διερεύνηση όλων των περιστατικών έχει αρχίσει και η ιχνηλάτησή τους συνεχίζεται.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται στα 1.451.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της συνεχούς επιτήρησης και αξιολόγησης των επιδημιολογικών δεδομένων, το Υπουργείο Υγείας προτίθεται να ταξινομήσει την Ολλανδία από την Κατηγορία Β στην Κατηγορία Γ.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της αύξησης του αριθμού των περιστατικών COVID-19 σε άτομα που ταξίδεψαν στο εξωτερικό και εντοπίζονται θετικά στον ιό κάποιες μέρες μετά το ταξίδι τους, συστήνεται στους πολίτες που επιστρέφουν από ταξίδι να επαναλαμβάνουν ιδιωτικά την εργαστηριακή εξέταση 7 μέρες μετά την άφιξή τους, ακόμα κι αν έχουν υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο στο αεροδρόμιο με αρνητικό αποτέλεσμα. Νοείται ότι πολίτες που εκδηλώνουν συμπτώματα (βήχα, πυρετό, δύσπνοια, αγευσία, δυσγευσία, ανοσμία) πριν την πάροδο των 7 ημερών οφείλουν να επικοινωνούν αμέσως με τον προσωπικό τους γιατρό και να ακολουθούν τις οδηγίες του.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020, 16:09