Ως καθοριστική για την εξιχνίαση της υπόθεσης του διπλού φονικού στον Στρόβολο, θωρείται η τέταρτη κατά σειρά σύλληψη που αφορά 22χρονο από τη Λευκωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 22χρονος δεν απασχόλησε την αστυνομία στον παρελθόν ωστόσο οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι πρόκειται για άτομο που εμπλέκεται με τα ναρκωτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία πέρασε χειροπέδες στον νεαρό το βράδυ του Σαββάτου (28/4) o οποίος το πρωί της Κυριακής (29/4) παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για να ζητηθεί διάταγμα 8ημερης προσωποκράτησης του.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η αστυνομία, φαίνεται να ξεδιπλώνει ολόκληρο το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου παρουσιάστηκαν ο 23χρονος, ετεροθαλής αδελφός του 33χρονου, ο οποίος αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη της αστυνομίας καθώς επίσης και η 22χρονη συμβία του.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η αστυνομία, φαίνεται να ξεδιπλώνει ολόκληρο το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας του 60χρονου καθηγητή Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης συζύγου του Ντίνας Σεργίου, που διαπράχθηκε στις 18 προς 19 Απριλίου στο σπίτι τους στο Στρόβολο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής τελούν υπό κράτηση τέσσερα πρόσωπα: ο 33χρονος Λοίζος Τζιωνής, που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού και η 21χρονη σύντροφος του Τζιωνή, Σάρα Σιανς,που συνελήφθησαν την Παρασκευή το βράδυ και 22χρονος Μάριος Χατζηξενοφώντος που συνελήφθη το Σάββατο το βράδυ.

Τι ειπώθηκε σήμερα στο δικαστήριο

Όπως αναφέρει η μαρτυρία της 21χρονης, ο 33χρονος, φέρεται να τους είπε ότι στόχος είναι το χρηματοκιβώτιο που είναι στο σπίτι και ότι μπορεί να χρειαστεί να σκοτώσουν.

Οι τέσσερις ύποπτοι φέρεται να συναντήθηκαν λίγο πριν τη δολοφονία. Σκοπός τους φαίνεται να ήταν το χρηματοκιβώτιο του σπιτιού Ο 22χρονος στη κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι ανέβηκε στον πάνω όροφο και είδε τα θύματα νεκρά. Οι τέσσερις ύποπτοι φέρεται να συναντήθηκαν λίγο πριν τη δολοφονία. Σκοπός τους φαίνεται να ήταν το χρηματοκιβώτιο του σπιτιού.

Εν τω μεταξύ το δικαστήριο αποφάσισε την 8ημερη προσωποκράτηση του 22χρονου. Ο Μάριος Χατζηξενοφώντος είπε στην αστυνομία πως ήταν ο άνθρωπος με την κουκούλα ενώ παρουσιάστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο.

Ο 33χρονος Λοίζος Τζιωνής (αριστερά), που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη το βράδυ και ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού (δεξιά) / Πηγή φωτό: politis.com.cy

«Μίλησε» το γενετικό υλικό

Χθες, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ζήτησε την προσωποκράτηση του 23χρονου αδελφού του 33χρονου υπόπτου αλλά και της 21χρονης συντρόφου του, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την Παρασκευή.

Ο ανακριτής είπε σήμερα πως έχουν κατάθεση από τον 33χρονο ότι ο ετεροθαλής αδελφός του την βραδιά της δολοφονίας φέρεται να βγήκε από το δωμάτιο του φονικού και να του είπε ότι τους σκότωσε και τους δυο.

Ωστόσο, ο 23χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι το διπλό φονικό το διέπραξε ο 33χρονος ετεροθαλής αδελφός του. Επίσης σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γενετικό υλικό της γυναίκας υπόπτου στο σπαθί, ένα ρόπαλο και στα κορδόνια των παπουτσιών που βρέθηκαν στο σπίτι.

Μάλιστα, η σύντροφος του 33χρονου που συνελήφθη χθες μαζί με τον 23χρονο αδελφό του, κρατούσε σημειωματάριο με τα γεγονότα.

Πηγή: sigmalive.com/philenews.com/ politis.com.cy

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης