Ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Έρογλου υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι το 1974 «ο τουρκικός στρατός δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα για την κατάληψη της Λάρνακας», χωρίς να υπεισέλθει σε άλλες λεπτομέρειες, αλλά και να διευκρινίσει από πού προέκυψε η τοποθέτηση αυτή.

Ο Έρογλου, αναφερόμενος στο θέμα της Αμμοχώστου, παρέπεμψε στη συνολική λύση του Κυπριακού. «Στόχος μου δεν είναι η επίλυση του προβλήματος του Βαρωσιού», ανέφερε και υποστήριξε ότι ο στόχος του είναι η επίλυση του Κυπριακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Βαρώσι αποτελεί μια πτυχή του εδαφικού προβλήματος και η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να συζητήσει αυτή την πτυχή, όταν ανοίξει το κεφάλαιο του εδαφικού μετά την επανέναρξη των συνομιλιών», ανέφερε.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο «CNN TURK», αναφέρθηκε επίσης στην εσαεί τουρκική παρουσία στο νησί. Επανέλαβε πως «οι τουρκικές εγγυήσεις είναι αναγκαίες για τη διαφύλαξη της ειρήνης στην Κύπρο».

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης, ο οποίος υποστήριξε πως πλησιάζει ο καιρός για αποφάσεις, υπέδειξε προς όλους τους εμπλεκόμενους στο Κυπριακό και τον διεθνή παράγοντα πως «πρέπει να συμφωνήσουν ότι το χάσμα στο Κυπριακό είναι πολύ μεγάλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντερβίς Ερογλου ανέφερε τέλος ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν αποτελεί έκπληξη για την τουρκοκυπριακή πλευρά», σημειώνοντας στη συνέχεια πως δεν περιμένει θετική συμβολή της Αθήνας στο Κυπριακό.

Πηγή: «Ο Φιλελεύθερος»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης