Συνεχίζεται από το πρωί επιχείρηση της κυπριακής λιμενικής αστυνομίας για αποτροπή βάρκας με μετανάστες να εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι οι περίπου 100 μετανάστες που επιβαίνουν σε ξύλινη ψαρόβαρκα μήκους 15 περίπου μέτρων, εντοπίστηκαν από τα ραντάρ της κυπριακής λιμενικής αστυνομίας, γύρω στις έντεκα σήμερα το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή νοτίως του Κάβο Γκρέκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον εντοπισμό της ψαρόβαρκας, ενεργοποιήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα της Κυπριακής Δημοκρατίας και άρχισε από το πρωί επιχείρηση της κυπριακής λιμενικής αστυνομίας και καταβλήθηκαν προσπάθειες ώστε να μην επιτραπεί η είσοδος του σκάφους στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

Το σκάφος παραμένει περίπου 13 ναυτικά μίλια ανατολικά του Κάβο Γκρέκο, με την επιχείρηση της κυπριακής λιμενικής αστυνομίας υπό τον συντονισμό του διοικητή και των υποδιοικητών, να συνεχίζεται με την εμπλοκή 4 αστυνομικών ακάτων σε μια προσπάθεια αποτροπής των μεταναστών να εισέλθουν στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δύο από τις τέσσερις ακάτους θα παραμείνουν στο σημείο και θα παρακολουθούν την κατάσταση συνεχίζοντας τις προσπάθειες αποτροπής των μεταναστών να εισέλθουν στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, εξηγώντας τους ότι τα σύνορα είναι κλειστά και ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να τους δεχτεί λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι άκατοι της κυπριακής λιμενικής αστυνομίας θα παραμείνουν στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Οι μετανάστες αρνήθηκαν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να παραλάβουν νερό, τρόφιμα και καύσιμα τα οποία μεταφέρθηκαν στο σημείο όπου βρίσκονται στη θάλασσα, προκειμένου να διευκολυνθούν και να επιστρέψουν πίσω στη χώρα αναχώρησής τους.

Τα πληρώματα των ακάτων της κυπριακής λιμενικής αστυνομίας έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης