Με δέκα μονάδες διαφορά προηγείται στην πρόθεση ψήφου ο Ντερβίς Έρογλου για τις επικείμενες «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του «ερευνητικού ινστιτούτου Κερύνειας». Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων προτάσσει ως κριτήριο εκλογής την προσέγγιση του υποψηφίου στο Κυπριακό, ενώ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση θα υπάρξει δεύτερος γύρος «εκλογών».

Στην πρόθεση ψήφου, προηγείται ο Έρογλου με 32,9% και δεύτερη έρχεται η Σιμπέλ Σιμπέρ, που έχει τη στήριξη του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, με 22,9%. Ακολουθούν οι Μουσταφά Ακιντζί με 15,8%, ο Κουντρέτ Οζερσάι με 5,1%, ο Μουσταφά Ονουνέρ 0,8% και ο Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ με 0,4%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 12,8% δηλώνουν αναποφάσιστοι και το 9,3% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει. Στην ερώτηση για το κριτήριο επιλογής υποψηφίου, το 23,5% λέει ότι θα αποφασίσει με βάση την προσέγγιση στο Κυπριακό. Το 46,1% δηλώνει εξάλλου ότι θα χρειαστεί δεύτερος γύρος, ενώ το 28% λέει ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα από τον πρώτο.

Σε περίπτωση επικράτησης των Έρογλου και Σιμπέρ, στο δεύτερο γύρο ο Έρογλου αναμένεται ότι θα λάβει 42,8% και η Σιμπέρ 30,9%. Στο δίδυμο Έρογλου-Ακιντζί, ο πρώτος συγκεντρώνει 44,2% και ο δεύτερος 26,5% για το δεύτερο γύρο. Τέλος, στο ενδεχόμενο επικράτησης Σιμπέρ και Ακιντζί, η πρώτη λαμβάνει 34,2% και ο Ακιντζί 24,1% κατά το δεύτερο γύρο.

Πηγή: philenews

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κώστας Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης